Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Barzani ve Talabani' ye çağrı !

Barzani ve Talabani' ye çağrı !
 

Amerika tükeniyor. İşgalin başından beri direnişi kırmak için geliştirilen planların hepsi hezimete uğradı. Amerika ve müttefikleri gerçek bir yenilgi ile karşı karşıya...

Sadr grubu ile Sünniler tarihi bir antlaşmaya imza attı. Artık bu iki grup birleşiyor. Birbirlerinin kanını akıtmayacaklar. Antlaşma ABD’nin direnişi kırmaya çalıştığı Bağdat’ta imzalandı...

Direniş, o kadar güçlendi ki, kendine tehdit olarak gördüğü Kürt bölgelerini vurmaya başladı. Artık silahların namluları Amerikan askerlerinden sonra müttefiklerine yöneldi.

Türk ve İran güçleri Kuzey Irak sınırında, Kuzey Irak’ta kendilerine karşı faaliyet gösteren teröristleri imha için bekliyorlar. Teröristler Kuzey Irak’ta üsleniyor. Kuzey Irak’lı yönetciler isteyerek veya istemeyerek teröristleri himaye ederek suça ortak oluyorlar.

Kürt yönetimi isteyerek veya istemeyerek bölgenin en güçlü iki ülkesine düşman oluyor.

Kürt yönetimi, istilacı Amerika’yı müttefik edinerek zaten Irak halkının nefretini kazandı.

Eğer Kuzey Irak’ta bağımsızlık hayali kuran bir Kürt yönetimi varsa, bu yaptıklarıyla hayalleri arasında uçurum olduğunu görmelidir.

Bu bölgede bu kadar çok düşman edinerek hayatta kalmak mümkün olabilir mi?

Hayatta kalınsa dahi büyük acılara sebep olunmaz mı ?

Etrafında dört ülke ile düşman bir bölge bağımsız olabilir mi? İran, Türkiye, Suriye ve Irak halkı...

Belçika’nın Almanya ve Fransa’ya rağmen bağımsız olması düşünülebilir mi?

Üstelik Kerkük’ü Irak’tan çalar gibi çıkartılan bir anayasa maddesi ile Kerkük Kürt bölgesine bağlanmak isteniyor. Irak halkı buna karşı çıkyor. Tüm direniş grupları Kerkük konusunda hem fikir. Hepsi aynı cümleyi söylüyor; “Kerkük tüm Irak hakınındır.” Kürt bölgesine yapılan son saldırılar bunun kanıtı.

Bu realist bir politika değil...

Bunun realist politika olmadığını gören bazı Kuzey Irak’lı kürtler bunu sorgulamaya başladı. Kürt sitelerinde uygulanan hayalci politikayı eleştiren yazılar görülüyor.

Kürtlerin Kerkük konusunda ısrar etmesi Kürt halkına saadet getirmez. Amerika daha bölgeden gitmeden Ensar El-İslam örgütü Kuzey Irak’ta hergün bir bomba patlatmaya başladı. Bunun dışında Kürt yönetimi komşularıyla savaşması durumunda en çok zararı görecek kesim yine bu bölgenin insanı olacak...

Barzani ve Talabaniye sesleniyorum. Cebinize giren bir kaç milyar dolara, bir kaç milyar daha eklemek için kendi halkınızı ateşe atmayın... Kerkük petrolleri size dolar değil kan getirir.

Çekilecek acılar Amerikanın çıkarlarına hizmet edecektir. Lütfen bunu görün...

- Kerkük’ün tüm Iraklılara ait olduğunu kabul edin ve tüm Irak halkının ve Türkiyenin dostluğunu kazanın. Kerkük petrollerini tüm Irak halkıyla kardeşçe paylaşın....

- Pkk’ya göz yummaktan vazgeçin, terörist faaliyetlerin kardeş kanı dökülmesinin en büyük sebebi olduğunu anlayın, Amerikanın desteklediği PKK ve PEJAK’a karşı durmak sizi Türkiye ve İran’a karşı koruyacak tek silahtır.

- Amerika ile ilişkilerinizi gözden geçirin. Amerikanın maşası olmanın bu coğrafyada yaşayan tüm insanlarla düşman olmakla aynı manaya geldiğini anlayın.

 
Toplam blog
: 23
: 2625
Kayıt tarihi
: 28.11.06
 
 

İnsanca yaşamaya çalışan, zaman zaman düşen, zaman zaman kalkan, zaman zaman kaygılara kapılan, zama..