Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '12

 
Kategori
Siyaset
 

Başa baş geçen bir referandum

Başa baş geçen bir referandum
 

Başa baş geçen bir referandum!

KAI Derneği ile Ardahanlılar Derneği, hangi isim altında birleşecekleri noktasında karar vermek üzere referandum düzenlediler

Kars-Ardahan-Iğdır Yardımlaşma Derneği (KAI) ile Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, hangi isim altında birleşecekleri noktasında demokratik yolu seçerek, referandum düzenlediler.

Sonuç:

11 Kasım Pazar günü Beykoz Vakfı Salonu’nda gerçekleşen referandumda üyelerin oy kullandıkları sandıktan, birleşmenin “ Kars Ardahan Iğdır Dayanışma Derneği” ismi altında olması kararı çıktı!

Kars Ardahan Iğdır Yardımlaşma Derneği Başkanı Zeki Avşar ve Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Ulusoy,  birleşme yolunda ilerlediklerini ve isim konusunda bir referandum düzenleyeceklerini basın açıklaması yoluyla daha önce halka duyurmuşlardı.

Yerel basınının sorularını yanıtladılar

Zeki Avşar ve Bayram Ulusoy, birleşme ve referandum ile süreci ile ilgili olarak Beykoz yerel basınının sorularını yanıtladılar.

Zeki Avşar: Ayrılık, her iki derneğimizi de rahatsız etmiştir

KAI Dernek Başkanı Zeki Avşar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “ Ayrı duruşumuz, her ki derneğimizi de rahatsız etmiştir. Her iki dernek yöneticileri de, bu birleşmenin nasıl sağlanacağı noktasında ittifak sağladı. Bu ittifakı sağlarken de, geçmişteki yönetim kurullarında yer almış olan yönetici arkadaşlarımızın bununla ilgili itirazları oldu. Üç il (Kars, Ardahan, Iğdır) veya tek il üzerine (Ardahan) ağırlık verilmesi ile ilgili rahatsızlıklardı bunlar. Bunu üzerine her iki derneğimizin yönetim kurulları da bir araya gelerek, ‘ Bunu referanduma götürürsek, halk demokratik bir şekilde iradesini ortaya koyar’ diye düşündük. Bu uzlaşıyla bir araya geldik.”

Derneği çantada gezdiren bir Dernek Başkanı vardı

Ardahanlılar Derneği’nin, KAI’den ayrılarak kurulduğunu belirten Avşar, “ Ardahan’ın il oluşu ile birlikte, bazı arkadaşlarımızın girişimi ile bazı nedenler ile KAI’den ayrılınarak, Ardahanlılar Derneği kuruldu. İşin doğrusu, sadece Ardahanlılık kaygısı ile yola çıkılmadı. Bunları da ortadan kaldırmak için bugün bu referandumu düzenledik” dedi.

Ardahanlılar Derneği’nde Bayram Ulusoy’un Başkan olması ile birlikte, birleşme yolunda arzuladıkları sürece girilebildikleri hatırlatmasında bulunan Avşar, Ulusoy’dan önceki yönetimi ise şu sözler ile eleştirdi: “ O derneği çantada gezdiren bir dernek başkanı arkadaşımız vardı.”

Akil adamlarımıza da danıştık

Bayram Ulusoy’un başkanlığında oluşmuş olan Ardahanlılar Derneği yönetiminin, derneklerinin sadece isim üzerinde ve çantada olmaması yönünde taşıdıkları kaygı neticesinde görev aldığını belirten KAI Dernek Başkanı, “ Onlar da herhalde bizim gibi birleşme arzusuyla yola çıktıkları için, neticede yönetim kurulları olarak görüşmelere başladık” dedi.

Bu süreçte, kanaat önderlerinden de görüşler aldıklarını ifade eden Avşar, nihâyetinde de referandum üzerinde kara kılındığını kaydetti.

Birleşmeye katkıda bulunmayanlara kapımız açık olmayacak

Yönetim Kurulları olarak bir daha parçalanmışlık ve bölünmüşlük olmaması yönünde taahhütte bulundukları bilgisini de veren KAI Dernek Başkanı Zeki Avşar, şunları söyledi: “ Bu referandumu yapmamızın sebebi budur. Bugün burada imzasını atıp oyunu kullanan insanların konuşma yetkileri olacaktır. Dışarıdan konuşup bu iki derneğin parçalı halde oluşundan rahatsızlıklarını belirten ancak bir katkı da sunmayanlara kapımız da açık olmayacaktır.”

Bayram Ulusoy:  Bu şekilde sadece kendimizle savaşıyoruz

Beykoz Ardahanlılar Dernek Başkanı Bayram Ulusoy ise açıklamasında, “Beykoz’da Ardahanlılar’ın parçalı duruşunu ortadan kaldırmak için” referanduma gittiklerini belirterek, “Düşünebiliyor musunuz, Beykoz’da 15 bin veya 25 bin farz edilen Ardahanlı var ancak her iki derneğin de bin tane üyesi var! Bu neyi gösteriyor? Demek ki, dernekler tabana yani kendi hemşerilerine inmemiş durumda. ‘ Derneklerimizi birleştirelim ve bir güç olalım, tabanımıza inelim, insanlarımıza daha fazla faydamız dokunsun’ dedik. Bu şekilde kendimizle savaşıyoruz, başka bir şey yok” dedi.

Hedef, 3 bin 5 bin üye

Dernek yöneticileri, birleşmeden sonra üye sayısını 3 bin ila 5 bin şeklinde arttırmak istediklerini ifade ettiler.

Toplam üye sayısı: Bin

Her iki dernek yöneticisi de yaptıkları açıklamada, Beykoz’da yaklaşık 15 binin üzerinde Kars, Ardahan ve Iğdırlı bulunduğunu; bunlar içinde çoğunluğun Ardahanlılar’dan oluşuğunu; söz konusu her iki derneğin toplam üye sayısının ise bin olduğunu ve 6 bin civarında bir seçmen kitlesi teşkil ettiğini ifade ettiler.

419 oy kullanıldı

Referandumda 419 üyenin 201’i birleşmenin “ Ardahan”; 218’i ise “ Kars, Ardahan ve Iğdır” ismi altında olması yönünde oy kullandı.

Olağanüstü kongre iki ay içinde yapılacak

İki ay içinde yapılacak olan bir olağanüstü kongre ile karma bir yönetim oluşturacaklarını söyleyen dernek başkanları, derneğin faaliyet merkezinin KAI Derneği’nin bulunduğu Paşabahçe Mahallesi mi, yoksa Ardahanlılar Derneği’nin faaliyetlerini sürdürmüş olduğu Kavacık mı olacağı konusunun ise daha sonra belli olacağını belirttiler.

BDP Beykoz İlçe Başkanı Menderes Kaya da oradaydı

Referanduma, BDP Beykoz İlçe Başkanı Menderes Kaya da katıldı.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..