Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Astroloji
 

Başak, Balık ekseninde Dolunay

12 Mart Pazar günü Başak, Balık ekseninde Dolunay
 
Verimlilik ve yararlılık bakış açısı merkezli Başak burcunda Dolunay, öncesinde sağlanmış olan gelişmelerin, içinde bulunulan şartların analiz edileceği, son bir hamle ile geleceğe yönelik planların, projelerin elden geçirilmek, işlevsellik açısından düzene konmak isteneceği bir zaman dilimini ifade etmekte. Sistem ve düzen anlayışına vurgu yapmakta olan  Ay, içinde bulunulan şartları sorgulama, düzene koyma ihtiyacı , rutini oluşturma ve güven temin etme peşinde olma duygularına vurgu yapmakta. Balık burcunda Güneş, çelişki yaratan istekler ve duygular arasında kalma gerginliğini yansıtmakta.
 
Dolunay derecesi ile dik açı yapan Satürn, kısıtlanmışlık, reddedilmişlik, engellenmişlik duygusunu açığa çıkarmakta. Duygular ile bağlantıyı koparmak, bastırmak, hisleri disipline etmeye çalışmak ve Başak burcu konumu ile duyguları bir mantık düzlemine oturtmaya çalışmak oluşabilecek stres ve gerilimin ana sebebi. Ay, Denebola sabit yıldızı ile kavuşum yapmakta, toplumdan farklı fikir ve görüşler oluşturan kişileri anlatan bu sabit yıldız, farklı fikir ve görüşler yüzünden ortaya çıkabilecek çatışmaları, gerilimleri göstermekte. Bu durumu dikkate almak fikirleri değiştirmeyi gerektirmekten daha çok, fikirlerin ortaya konulması esnasında değişken koşullara açık olmak, esnek ve uyum sağlama yetisini kullanabiliyor olmanın yaşanacak gerilim ve çatışmayı azaltıcı unsur olarak çalışabileceğini düşündürmekte.
 
Oluşacak olan Ay,  Satürn karesi bazı yaşanabilecek sağlık sorunlarına işaret etmekte, özellikle karın ve bağırsak bölgesinde oluşabilecek rahatsızlıklara karşı temkinli olmakta fayda var.
 
Dolunay derecesinin yönetici gezegeni Merkür. Balık burcunun son derecelerinde ilerleyen Merkür bu burçta zararlı yerleşimde ve dispozitörü Jüpiter retro hareketini sürdürmekte. Merkür'ün Satürn'den almış olduğu kare açı, fikirler, görüşler ve inançlarda genişlemeye açık olmamak, dar görüş altından çıkamamak, iletişimsel kısıtlanmalar ve oluşabilecek sorunlara işaret etmekte. Satürn, Acumen ve Aculeus sabit yıldızları ile kavuşumu içinde. Bu iki sabit yıldızın işaret ettiği şekilde, manevi bir körlük ortamı, ruhsal, duygusal şiddete maruz kalma, sözlü ya da fiziksel saldırıların yol açacağı sorunlar ile uğraşmak zorunda kalmak olası.  Acumen ve Aculeus sabit yıldızları fiziksel olarakta göz ve görme ile ilgili sorunları ifade ederler, içinde bulunduğumuz dönem sağlık açısından göz sağlığına karşı dikkatli olmakta fayda var.
 
Ülkemiz natal haritasının 10. evinden transit yapan Merkür,  natal Juno ile karşıt açıda. Transit Satürn, natal 6. ev üzerinde, dolunay derecesi ile  birlikte oluşan t-kare açı, halk ve yönetici konumundaki kişiler arasında oluşabilecek, farklı fikirler ve görüşler arasında tırmanabilecek gerilimin  sınırlandırıcı, blokaj koyucu, engelleyici etkiler ile karşılaşacağını göstermekte. Ordu ve polis teşkilatının ön plana çıkacağı, yüksek gerilim içeren durumlar söz konusu. Siyasi olarak muhalefet içinde olan kişileri içine alacak şekilde, adalet ve hukuksal hakların ifade edilmesi arayışı, fikirsel özgürlükler alanında yaşanabilecek engellenmeler, varolan düzeni değiştirme amaçlı koordinasyon oluşturma durumları ülke gündeminde yer alacak konular olacak. 
 
Dilâra B. Efeoğlu
 
 
Toplam blog
: 100
: 688
Kayıt tarihi
: 25.04.16
 
 

Dilâra Başar Efeoğlu sayfanın içeriğini oluşturan Felsefe, Ezoterizm, Spiritüalizm ve Astroloji a..