Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '17

 
Kategori
Futbol
 

Başakşehir, Fenerbahçe ve Lucescu Üzerine

Medipol Başakşehir önemli bir başarıya daha imza attı. Abdullah Avcı’ nın takımı, rövanş maçında da bir an olsun disiplini elden bırakmadı. İki güzel golle ilk yarıda skoru bulan turuncu- lacivertliler, ikinci yarıda daha rölanti bir oyun oynadılar. Bununla birlikte rakiplerine pozisyon şansı vermediler.

Medipol Başakşehir’in başarısının iyice irdelenmesi gerekiyor. Çünkü bu başarı hikayesinden çıkartılacak önemli dersler var. Özellikle kulüp yönetimi ve kadro mühendisliğine dikkat edilmeli. Boşa harcanan bir kuruş bile yok. Cengiz Ünder gibi bir yıldız adayı kaybedilmesine rağmen, yapılan yeni transferlerle geçen sezondan daha iddialı bir Medipol Başakşehir oluştu.

Yapılan doğru transferler, oluşturulan kulüp kültürü ve bunların hepsinin mimarı çalışkan bir teknik direktör…

Peki şu ana kadar izleyip övdüğümüz Medipol Başakşehir’de zayıf halka yok mu? Bana göre şu an için takımın en zayıf halkası kaleci Volkan Babacan. Milli kaleci maalesef hiç güven vermiyor. Bu performansını devam ettirirse, Lucescu’nun oluşturacağı Türk milli takımında kaleyi koruması zor gözüküyor.

Medipol Başakşehir’i Play- Off’ da zorlu rakipler bekliyor. Play- Off maçlarının sonuçları ne olursa olsun Başakşehir’i şimdiden tebrik etmek gerekiyor. Kulüp için bu seviyeyi oynamak önemli bir başarı. Kaldı ki, UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara katılmak da garantilendi. Galatasaray gibi tarihi bir kulübün Östersunds karşısında yaşadığı faciayı düşündüğümüzde, Medipol Başakşehir’in başarısının önemi daha iyi anlaşılıyor.

Şimdi gözler Fenerbahçe’ye çevrildi. Sarı- lacivertlilerin Sturm Graz karşısında turu geçeceklerine inanıyorum. Santrafor mevkiinde sıkıntı var. İlk maçta stoperde görev yapan Roman Neustadter de güven vermedi. Bununla birlikte Fenerbahçe’nin, bu maçı da kazanarak turu geçeceğini düşünüyorum. Ancak santrafor, orta saha ve stoper transferleri de bir an önce yapılmalı. Çünkü zaman daralmaya başladı.

Biliyorum, bugün gündemin en önemli maddesi Lucescu. Fakat Başakşehir ve Fenerbahçe’nin Avrupa mesailerinin olduğu bir dönemde Lucescu değerlendirmesi daha sonra yapılmalı. Tartışmalar uzun süre devam edecektir. Yerli- yabancı teknik direktör tartışmasının yanı sıra Lucescu’ nun, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’le Romanya’da yaptığı görüşmenin bir gün sonrasında milli takımla anlaşması da ses getirecektir. Lucescu’nun bu tercihinin Galatasaray’ı etkilememesi imkansız.

Yabancı teknik direktörler arasında en doğru isim şüphesiz Lucescu’ dur. Ancak kulüp takımı çalıştırmakla milli takım çalıştırmak çok farklı şeyler. Lucescu da yanılmıyorsam 1986’dan beri milli takım çalıştırmıyor. Çalıştırdığı ilk ve tek milli takım da, Hagi’ yi kazandırdığı Romanya milli takımıydı.

Fakat bu, Lucescu’ nun Türk milli takımında başarılı olmayacağı anlamına gelmez. Zaten başarılı olması hepimizin ortak dileği.

Şu andan itibaren yapmamız gereken o mu, bu mu tartışmalarını bırakıp Lucescu’ya destek olmak. Milli takımız her anlamda zor durumda ve bunun sorumlusu Lucescu değil. Oğlunu yardımcı olarak getiremediği takdirde kendisini değerlendirmek için ilk maç beklenmeli.

Yazının başına dönüp öyle bitirelim. Tebrikler Medipol Başakşehir, başarılar Fenerbahçe…

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..