Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '17

 
Kategori
Futbol
 

Başakşehir Devam Ediyor

Ligin ilk maçı, hatta ilk birkaç hafta her zaman zordur. Nitekim Medipol Başakşehir de Bursaspor karşısında, Brugge ile yaptığı maçların biraz uzağında kaldı.

Öncelikle orta sahada Emre’nin eksikliği net bir şekilde hissedildi. Gökhan İnler önemli bir futbolcu. Ama Emre’nin yerini tam olarak doldurabildiğini söylemek zor.

Clichy hücuma çok katkı veremedi. Ayrıca turuncu- lacivertliler, son ve bitirici paslarda da hatalar yaptılar. Bu nedenle de pek çok top, pozisyona dönüşemeden eridi.

Kısaca Emre’nin eksikliğini, Sevilla maçı öncesinde olunmasını ve sıcak havanın etkisini Başakşehir’in Bursaspor karşılaşmasında yaşadığı sıkıntıların nedenleri arasında sayabiliriz.

Bu eksilerden sonra şimdi gelelim artılara. Sahanın tek hakimi tartışmasız Başakşehir’di. Maç tamamen turuncu- lacivertlilerin kontrolünde geçti.

Elia ne kadar önemli bir transfer olduğunu bir kez daha gösterdi. Maçın iyilerindendi. Güzel bir vuruşla attığı gol, takımına üç puanı getirdi.

Sahanın en iyi iki ismiyse Mahmut ve Adebayor’du. Mahmut müthiş oynadı. Özellikle Emre’nin yokluğunda takımının orta sahada ayakta kalmasını sağladığı gibi ileri çıkışlarda da etkili oldu.

Adebayor mükemmel bir profesyonel. Sürekli hareket halindeydi, top almak için yarı sahasına bile geldi. Öte yandan müthiş koşular yaptı. Ama bu koşular değerlendirilemedi. Emre bu açıdan da çok arandı.

Özetle, Medipol Başakşehir’i Brugge maçlarıyla kıyasladığımızda bazı eksiklikler göze çarpsa da, yine de oyun anlamında bildiğimiz başarılı takım sahadaydı.

Evet, Medipol Başakşehir’in istikrarı devam ediyor. Bununla birlikte yapılan transferler ve doğru kadro mühendisliği, turuncu- lacivertlilerin üzerine koyarak ilerlediğini gösteriyor.

Bursaspor çok statik bir oyun sergiledi. Yeşil- beyazlıların maçın son bölümüne kadar resmen altı kişiyle savunmada kalmaları çok anlamsızdı. Bursaspor, 82.dakikadan sonra Jorguera ve Furkan’ın oyuna girmeleriyle birlikte biraz hareketlendi.

Yeşil- beyazlıların hala takviyeye ihtiyaçları var. Kubilay Kanatsızkuş, gol yollarında yine yetersiz kalıyor.

Elbette henüz yargıya varmak için çok erken. Ama Le Guen, agresiflikten uzak oyun sistemini devam ettirecek mi, yoksa yeni transferlerden sonra değişiklikler mi olacak, merak ediyorum.

Sevilla maçı zor. Ama Sevilla’nın yeni bir takım kurduğunu ve Medipol Başakşehir’in de kadro kalitesini dikkate aldığımızda, turuncu- lacivertlilerin de tur için şansı olduğunu düşünüyorum.

Lige gelince, Medipol Başakşehir takımı, tartışmasız bir şekilde şampiyonluğun en güçlü adaylarındandır.  Sezon sonu şampiyonluk ipini göğüslemesi de sürpriz sayılmamalıdır.

https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..