Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ağustos '17

 
Kategori
Futbol
 

Başakşehir

Başakşehir’in geçtiğimiz sezonu ikinci sırada tamamlaması bir tesadüf değil sahip oldukları iyi takım ve sahaya yansıttıkları iyi futbolun karşılığıydı. Hatta bu iki unsur taraftar ve camia desteği ile birleşebilse turuncu lacivertlilerin ligi zirvede tamamlamaları işten bile olmazdı. Hemen hemen her ligde “küçük” takımlarının kâh sezon içinde kâh belirli sezonlarda istisnai başarılarına şahit oluyoruz fakat Başakşehir’e dikkatli bakıldığında, bu sezon kaybolmak yerine hem oyun hem de ekonomik olarak daha başarılı olmak için çaba harcayan bir takım görünüyor.

Dünkü skor Başakşehir için moral bozucu oldu ama kabul etmek gerekir ki Seviya ligimizdeki her takımı deplasmanda yenebilecek güce sahip. Tıpkı geçen sezon Şahtar karşısındaki başarısız sonuçların nedeni olduğu gibi dün de Avcı’nın öğrencilerinin en büyük eksikliği tecrübeydi. Topu biraz daha ayaklarında tutmayı başarıp savunmada biraz daha dikkatli olabilseler bugün çok farklı bir düşünce olabilirdik çünkü Başakşehir’in iyi bir kadrosu var.

Başakşehir’in genel ve geleceğe dair umut veren başarısında transferlerin önemli payı var. Sadece takıma güç katan Klişi, Elia, Mevlüt, Gökhan İnler, Da Kosta, Çikaleşi veya Rotman gibi gelenler değil, futbol tarihimizin en pahalı ihracatı Cengiz gibi gidenler de kulübe katkı sağlamak açısından çok yerinde hamleler oldu. Bu isimlerin yanı sıra Musa, Cihan, Altuğ veya Cenk gibi genç yatırımlardan da geri kalmamak gidilen yolun doğruluğunu gösteriyor.

Bugün Başakşehir’in Şampiyonlar Ligi şansı yüzde otuzlardan fazla değil fakat devler ligine kalamasa da bu arenadaki tecrübesini Süper Lig’de kullanacaklar ve muhtemelen bu sene de, geçen sezon olduğu gibi adlarından sıkça söz ettirecekler. Bu yıl Galatasaray ve Fenerbahçe hatta Trabzonspor’un da iddialı kadrolar kurması nedeniyle mücadele edilecek takım sayısı artmış olabilir fakat geçen seneye kıyasla Başakşehir’in de daha güçlü bir kadrosu var büyük olasılıkla yine mücadeleleri üst sıralar için olacak.  

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..