Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '15

 
Kategori
Bilim
 

Başar, başardım deme, karşılık bekleme; heykelini yüreğimize dikelim

Başar, başardım deme, karşılık bekleme; heykelini yüreğimize dikelim
 

İnsanlık için yola çıkmışsan yarattığın dünya insanlığındır. Büyüklükten endişen olmasın biz seni başarına göre Tanrı’dan sonra gelecek kadar büyütürüz; bir kâinat yaratsaydın Tanrı’yla yarışırdın.

Lakin bilesin ki başarının maddi karşılık için yapılması midemizi bulandırır! İnsanlık bana muhtaç diyorsan bizler muhtaç yaşamayı da biliriz. Güneşi avuçlarında getirsen istemeyiz, kaprislerini al ve cehennemin dibine git!

Bilim/sanat adamı para hesabı yapar mı? Demek yaptığın şey insanları kurtaracak ama sen karşılığını alamayacaksan o şeyi yapmayacaksın ha! Bu anlayışla yaptılarsa bütün icatları sahibine iade edip ilkel yaşayalım!

Alimini aç bırakan milletleri lanetliyorum! O senin güneşin, insanlığın güneşi; ilim olmasaydı bugün biz yoktuk! Bazı bilim adamları bu vazgeçilmezliklerini kullanmak istiyorlar. Kaleminden akan mürekkebi bana satıyor.

İnsanlığın kurtuluşu için yaptığı icadı insanlığın düşmanı kapitalist patronlara satan/kiralayan mucitler duyuyoruz. Bilimsel eserler insanlığın ortak malıdır, “Kim daha fazla para verirse” diyemezsin. Dünyada milyonlarca insan sizin çalışmalarınızın sonucunu bekliyor. Allah’tan ümidini kesmiş ümidini size bağlamış. İnsanlığın kurtuluşunu sağlayacak bazı icatların insanlığın hizmetine sunulmasının menfaat düşüncesiyle gizlenip ertelendiği gibi hoş olmayan kokular alıyoruz. Böyle şeyle inanmak istemiyoruz; umarım komplo teorisidir.

İnsanlığı derdine çare olun cennete omuzlarımıza basarak gidin. Allah’a duaya kalkan sağ elimiz kendimiz içinse sol elimiz de sizin için. Edison’a cennet bile yetmez, insanlığın sizi nerede gördüğünü anlayın!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..