Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarı bisiklet sürmek gibidir!

Başarı bisiklet sürmek gibidir!
 

Bisiklet sürmeyi nasıl öğrendiğinizi hatırlıyor musunuz? Çocukken hiçte kolay olmayan bir şeydir bisiklet kullanmak. Ama öğrendikten sonrada vazgeçilmezi en zor keyiflerden biridir.

Şimdi biraz geri dönün ve bisikleti öğrenmeye başladığınız o günlere geri gidin. Muhtemelen önce 3 tekerlekli bir bisikletiniz vardı. Hiç problemsiz kullanabiliyordunuz. Daha sonra 2 tekerlekli bir bisikletiniz oldu ama yanında 2 tane destek tekerleği olan. Yine onlara dayanarak rahatlıkla kullandınız bisikletinizi. Tüm bunları yaparken size destek olması gereken birine ihtiyaç duymadınız, yürümek gibi rahatlıkla dengede kalarak kullanabiliyordunuz çünkü.

Ama sadece 2 tekerleği denemeye başladığınızda işler değişti. Dengeyi sağlamak için ellerinizi ve vücudunuzu kullanmanız, ilerlemek içinde ayaklarınızı kullanmanız gerekiyordu. Üstelik aynı anda. Muhtemelen birkaç kere düştünüz yada ayaklarınızı pedallardan çekip yere bastınız. Önce birkaç metre dura kalka giderken, pes etmeyip denemeye devam ettiyseniz hiç durmadan sürmeye başladınız.

Büyüdükçe daha büyük ve teferruatlı bisikletlere ilgi duymaya başlamışsınızdır. Aynası ve kornası olan, 10 vitesli vb. Hatta çok iyi sürdüğünüzü düşündüğünüz anlarda ellerinizi bırakarak sürüyordunuz muhtemelen.

İşin en güzel tarafı ise bisiklet sürmenin hiç unutulmaması.

Başarı ile ne ilgisi var diyorsunuz tüm bunların. Birçok insan için başarılı olmak önemlidir ve başarılı olacakları işlerin hemen hemen tamamının başında korkarlar. İşte bu noktada bisiklet sürmekten öğreneceklerimiz var;

1) Eğer bir şeyi başarmak istiyorsanız o işe odaklanmalı ve konsantre olmalısınız. Karşılaştığınız aksiliklerde ki bunlar zaman, para yada kalite açısından olabilir pes etmemelisiniz. Yaşadığınız aksilikler başarıya giden yoldaki öğretmenleriniz olacaktır.

2) Boğulacaksan büyük denizde boğul diyenlere aldırmayın. Çocukken 3 tekerli bisikletle başlar giderek daha büyük bisikletlere binersiniz. Çocukken büyük bisikleti öğrenmeye çalışırsanız hem düştüğünüz yükseklik fazla olacaktır hem de acınız. Size göre küçük olandan başlayın. Size göre büyük olan büyük problemler getirir.

3) Her zaman İstanbul’daki gibi yollarda gideceğinizi düşünün. Dümdüz, pürüzsüz yollar olmayacağını bilin ve kabullenin. Kötü yollarda dikkatli olup düz yollarda kendinizi tam olarak rahat bırakmamalısınız. Önemli olan gideceğiniz yere düzgün bir şekilde varmanızdır.

4) Başkalarının sizi geçmesi değil sizin iyi bisiklet kullanıyor olmanız önemlidir. Beyniniz kadar elleriniz ve ayaklarınızda öğrenir sürmeyi. Bu yüzden hedefinize giderken her şeyi öğrenmeye ve ders çıkarmaya çalışmalısınız.

 
Toplam blog
: 578
: 5372
Kayıt tarihi
: 23.06.06
 
 

Superonline danışmanlık, İktisat Bankası' nda ilk palm bankacılığı uygulaması, 5 yıl Garanti E-Ticar..