Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Şubat '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarı da başarısızlık da alışkanlık yapar

Başarı da başarısızlık da alışkanlık yapar
 

Başarıya ne kadar erken alışırsanız o kadar iyidir.


Başarı da başarısızlık da alışkanlık yapar. (1) 

Başarı düşüncesi, binlerce insan gibi sürekli olarak benim kafamı da meşgul ediyor. Bu düşünceyi bir yazı dizisi mantığıyla sizlerle paylaşıcam zaman zaman. Adı başarı olan çorbada benim de bir tuzum olursa ne ala... 

Profesyonel kişisel gelişim uzmanları bilirler ki, başarı da başarısızlık da alışkanlık yapar. Aslında hayatta hiç kimse için sürekli başarılı ya da sürekli başarısız olmak diye bir durum söz konusu değildir. Hayat denen oyun öylesine fazla değişkenle dolu ki her şey yolunda giderken bile akış sizi hiç ummadığınız bir yere götürebilir. Bu durumda bütün mesele sizin yapacağınız tercihe kalıyor. zamanınızı başarı için mi başarısızlık için mi kullanacaksınız? 

Gelin önce çok detaya girmeden başarılı insanların ortak özelliklerine bakalım: 

1-başarılı insanların kendine güveni daima yüksek olmuştur. Hangi konuda başarı hedefini seçtiyseniz o konuda kendinize güveniniz tam olmalıdır. Bilseniz ki kendi doğrunuzu savunmak konusunda koca dünyada tek başınasınız" Bu doğrum için tüm dünyayı karşıma alsam da yolumdan dönmem" diyebilmelisiniz. 

2-Başarılı insanların zorda kaldıklarında, yorulduklarında sarıldıkları ve güç aldıkları içsel değerleri vardır. Kendi içsel değerlerinizin farkına varın. Bu değerlerinizi koruyun ve geliştirin. 

3-Başarılı insanlar gerçekçi temellere dayalı bir hedef ve vizyon belirleyip var güçleriyle tüm enerjilerini bu hedef ve vizyon için harcarlar. 

4-Başarılı insanlar sorumluluk alırlar. Bu sorumlulukla insiyatif kullanır, risk üstlenir, kimsenin aklına gelmeyen çözüm yolları arar ve çoğunlukla da bulurlar zaten 

5-Hayal gücünüz geniş olsun. Yeryüzündeki her başarının kaynağı o başarıyla ilgili kurulan ilk hayalde gizlidir. Hedefleriniz söz konusu olduğunda özverili davranmaya her an hazır olun. 

6- Gerçeklerle yüzleşmeyi, yenilgiyi kabulenmeyi, duygu ve düşüncelerinizi değiştirebilmeyi ve bütün bunları yaparken ortaya çıkan enerjiyi doğru kullanabilmeyi bilmelisiniz. 

7-Başarılı insanlar kendileriyle barışık olup, stres düzeylerini düşük tutma konusunda özel beceriye sahiptirler. Stres düzeyinin düşük olması daima zinde olmalarını ve enerjilerini kolayca bir konu üzerinde yoğunlaştırabilmelerini sağlar 

8Başarılı insanlar idealisttir. Kısa süreli çıkarları için uzun süreli hedeflerinden aceleyle vazgeçmezler. 

9-Disiplinli olmak ve zamanı etkin kullanmak tüm başarılı insanların en temel ortak özelliklerindendir. 

10-Başarılı insanlar, duygusal zekalarını da iyi kullanırlar. Empati yapmayı, insan duygularını anlamayı özellikle önemserler.İnsanlara ve insan ilişkilerine değer verir, onlarla kazan kazan mantığına dayalı eşit ilişkiler kurarlar. 

11- Başarılı insanlar, yetki delege etmekten çekinmezler. Bilirler ki Süpermen bir hayal kahramanıdır. Esas güç, işbirliği yaparak yükü akılcı bir şekilde paylaşmaktır. 

11- Başarılı insanlar, başkalarının bilgi birikim ve deneyimlerinden faydalanmayı da , kendi hatalarından yeni şeyler öğrenmeyi de çok iyi becerirler. 

İzninizle şimdilik bu konudaki düşüncelerimi paylaşmayı burada kesiyor, bir sonraki yazımda dersimi çok daha iyi çalışmış olarak karşınıza çıkmak istiyorum. 

Bu yazıda kullandığım fotğrafı www.hanimelihaber.com. adresinden aldım. 

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..