Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '11

 
Kategori
Futbol
 

Başarı demek yıldız futbolcu demek

Başarı demek yıldız futbolcu demek
 

Bir futbol takımının başarılı olması için ilk şart "YILDIZ FUTBOLCULARA " sahip olmasıdır. 4 ila 5 adet Yıldız Futbolcuya sahipsen, antrenör de başarıdan pay alır, klüp yöneticileri de. Onun için, eğer bir takım başarısız sonuçlar alıyorsa, suç ne antrenördedir , ne de klüp başkanında. Suç, yıldız futbolculara sahip olamamaktadır. 

Bu görüş esasında yeni bir görüş değildir.Ama bunun doğruluğunu bu sene Beşiktaş'ta , daha önceki senelerde de Galatasaray'da somut olarak gördük. 

Bu sene Beşiktaş ligin ilk yarısında, bir iki yıldız futbolcusuyla ( QUARESMA VE GUTİ) orta şeker neticeler alırken, ikinci yarıda transfer ettiği üç adet yıldız futbolcusuyla (ALMEİDA, SİMAO VE FERNANDEZ ) ve çok daha iyi ve güvenli futboluyla mükemmel sonuçlar almaya başladı.Zira yıldız futbocu sayısı 5'e çıktı. 

Galatasaray'da da aynı şeyi görmüştük. Taffarel, Hagi, Popescu ve diğer yıldız Türk futbolcularıyla UEFA Kupasını almışlardı. 

İki sene önce de, Kewell, Baros, Lincoln ve Arda'lı kadrosuyla harika sonuçlar alırken, sakatlıklar ve başka nedenlerle, bu dörtlünün bozulmasıyla, Galatasaray baş aşağı gitmeye başladı. 

Her iki takımın ve hatta Fenerbahçe dahil bir çok takımın başarısızlığı son bir kaç senedir hep antrenörlere ve klüp başkanlarına bağlandı. 

Oysa futbol takımlarının başarısında da , başarısızlığında da etken olan sadece Yıldız Futbolcu fazlalığıdır. Ama sıradan yıldız futbolcu değil. Dünya veya Avrupa çapında Yıldız Futbolcu fazlalığıdır. Bugün Beşiktaştaki beş adet yıldız futbolcu gerçekten Avrupa çapında yıldız futbolculardır. Biraz yaşları geçmiş olanları da olsa bile. 

Galatasaray'da da öyle olmuştu. Baros, Kewell, Lincoln Avrupa çapında yıldız futbolculardır ve bir arada oynadıklarında Galatasaray mükemmel oyunla mükemmel neticeler almıştır. 

Mesela Fenerbahçe'ye gelince, Roberto Carlos'un gitmesinden sonra takımın bir iki sene önceki havası kaybolmuştur. 

Netice olarak başarılı olmak istiyorsan Dünya ve Avrupa çapında Yıldız futbolcu transfer edeceksin. Bunun için de paran olacak. Zengin olacaksın. 

< futbolda="" başarılı="" olmak="" istiyorsan="" zengin="" klüp="" olacaksın.="">> 

Gerisi fasa fiso. Yönetimden adam kovmakla, başkanı yuhalamakla başarı kazanılmıyor. Paran varsa Şampiyonluk var. Paran yoksa debelenip durursun. 

Para Yıldız Futbolcu, Yıldız Futbocu da ŞAMPİYONLUK getirir. 

 
Toplam blog
: 472
: 959
Kayıt tarihi
: 26.01.10
 
 

1945 yılında Adana'da doğdum. Galatasaray Lisesi ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültes..