Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Şubat '16

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Başarı Öyküsü yazan Anne...

Başarı Öyküsü yazan Anne...
 

24.12.2016

Her şeyin çeşitleri, türleri, şekilleri vardır. İnsanın, arabanın, eşyanın, binanın, şehirlerin...

Anneler de türlü türlüdür. Çok sevecen, uzak, yakın, çocuk rolünde anneler, sürekli acıların kadını anneler, mert anneler, cefakar anneler...

Bir de bilge anneler vardır. Babilin asma bahçeleri gibidir. Çıktıkça başka bir güzellikle donanırsınız.

İçiniz açılır, ferahlarsınız. Açılmayan kapıları açar, olmazı oldururlar.

Bazen insanın son bir şansa ihtiyacı vardır. Ki, o şans insanın hayatını değiştirecek bir karar olabilir.

Şimdi size yaşanmış gerçek bir hikayenin özetini anlatacağım.

Zor koşullarda, şartlarda, yapılan bir çok çaba sonucunda başka bir şehirde üniversiteyi kazanan bir genç hazırlık sınıfına kaydolur. Fakat kavak yelleri tepesinde uçuşurken okula devamsızlıktan sınıfta kalır. İşin kötüsü de devamsızlıktan sınıfta kalacağını bilmiyor olmasıdır.

Aile meclisi kurulur. Kardeşler, büyükler ve aile meclisi der ki, -tamam madem okulu böyle astın. O zaman okuldan alalım. Dükkana işe girsin, sonra da askere gitsin.

Karar kesin ve nettir.

Gencin bir dolu hayalleri, gelecek ümitleri, arkadaş sohbetleri, gece gezmelerinde az önce can vermiş, cenazeye ağlıyordu göz bebekleri...

İlk defa böyle çaresiz, ilk defa böyle perişandı.

Ondan daha perişan, darmaduman olan birisi daha vardı annesi.

Herkes üzgün, genç perişan, anne çaresiz, perişan fakat ne istediğini biliyordu.

Anne konuşmalar esnasında gencin yanında susuyor ne söylenirse dinliyor. Sözler kurşun gibi tepesinden yüreğine oradan göz bebeklerine geliyor. Her damlayla sadece ağlamıyor bir mahvoluşu perde perde izlerken acıyordu, gözleri, yüreği hem de gözbebeği, yavrusu.

İşte te tam da en çaresiz, en dibe battığınız noktada aklınıza gelir, sizi kurtaracak yol.

Herkesi bir odaya topluyor. O anne yüreğinden bilgelik akmaya başlıyor.

Şahlanarak içindeki anne gücü bir hamlede toplanarak ve diyor ki; haklı olabilirsiniz, oğlum da bunları hak ediyor olabilir fakat ben ona bir şans daha vermek istiyorum. Yazarken dahi tüylerim ürperiyor. Sevgili okurlarım bu sözcükler ağzından çıkarken kendisi ile tamamen farklı bir düşünce de olan bir gruba direniyor o grup ki canından bir parça...

Siz dükkanda çalışıyorsunuz, eğitimlerinizi tamamladınız. O vasıfsız biri olarak aranızda eriyip gidecek, yine okulunu okusun, çalışsın fakat şimdi değil.

O genç en iyi  şekilde okulunu bitiriyor. İnanıyorum ki, geleceğin önemli bir iş adamı olacak zekası ile sabrı ve azmi ile çünkü ona bütün kalbi ile inanan bir annesi var.

"Allah yavrularımızı annesi ve babası ile büyütsün" lafı işte bu bakımdan önemli. Çünkü kimse annenin, babanın yerini tutamaz.

Karşı çıkan ailenin diğer bireyleri aslında çok üzüldükleri, beklemedikleri için öyle radikal bir karar veriyorlar. Bir bakıma da başarının tetikleyici olumsuz tarafı oluyorlar. Anne eğer direnmeseydi, ezik, ne istediğini bilmeyen bir yetişkine 'merhaba' diyecektik. Bu konunun bir açısı diğer açısı ise baskın gruba rağmen annenin inancını çürütmemek için olağan üstü bir gayret gösteriyor bu genç delikanlı.

Bir başarı öyküsünün arkasında başka kimbilir kaç başarı öyküsü vardır.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..