Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '16

 
Kategori
Müzik
 

Başarı tesadüf değil: Ahenk Musiki Topluluğu konseri

Başarı tesadüf değil: Ahenk Musiki Topluluğu konseri
 

Şef, Mithat Özyılmazel yönetimindeki Ahenk Musiki Topluluğu, titiz ve uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu ispatlayan başarılı bir konseri geride bıraktı.

Çalışmalarını Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği ses sanatçısı şef Mithat Özyılmazel yönetiminde sürdüren Ahenk Musiki Topluluğu, 4 Ocak Pazartesi akşamı Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde titiz ve uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu kanıtlayan başarılı bir konsere ev sahipliği yaptı.

Sunumu tecrübeli sunucu Serap Kaşıkçı tarafından yapılan ve ünlü ses sanatçısı Yıldırım Bekçi’nin de solist olarak yer aldığı, iki bölümden oluşan Kış Konseri’nin ilk bölümünü Mahur makamındaki beraber ve solo şarkılar oluşturdu. İkinci bölümde ise koro, aralarında Yine de şahlanıyor aman kolbaşının kır atı; Estergon Kal’ası, Genç Osman gibi sevilen serhad türkülerinin yer aldığı eserler ile misafirlerini coşturmayı başardı. Konserin son bölümünde ise kalabalık salonun da eşlik ettiği Mehter marşlarına yer verildi.  

İzleyenlerinin büyük beğenisini kazanan konser, titiz bir çalışmanın sonunda elde edilecek olan başarının da büyük olacağının bir kanıtı olarak hafızlarda yer etti.

Faaliyetlerini Pazartesi ve Perşembe günleri Kadıköy Şâmil Eğitim ve Kültür Vakfı’nda sürdürmekte olan şef Mihat Özyılmazel yönetimindeki Ahenk Musiki Topluluğu’nın Kış Konseri’ne sazları ile eşlik eden sazendeler şu isimlerden oluştu:

Keman: İhsan Aslan

Kemençe: Lütfiye Özer& Y. Şehnaz Ayan,

Violonsel: Sermet Kutluğ

Kanun: Hacer Tısoğlu

Ud: Mehmet Yalçın

Klarnet: Tanju Erol

Mızraplı Tanbur: G. Ege Yıldız & Oktay Atmaca

Ritm: Oktay Özerden

Zurna: Ünal Yürük

Trompet: Meriç Öztürk

Nakkare: Ali Osman Güney

Halile- Bendir: Oktay Özerden

Davul: Soydan Babayiğit

Yorum Haber: Arzu Başlantı

Foto: Ahenk Müsiki Topluluğu

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..