Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '14

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Başarı ve mutluluk

Başarı, bir seyahattir, hedef değil. Mutluluk, yol üzerindedir, yolun sonunda değil. Mutlu , olmanın zamanı, bu gündür, yarın değil.
 
Hz Mevlana’nın ,anlatımında, başarının ,ve mutluluğun ,yollarını görmek mümkündür.Tek bir cümle de, ancak bu kadar net anlatılabilen, hayatımızın, yönünü belirleyen, iki önemli kavram.
 
Başarı ve mutluluk, birlikte sunulsa da, aslında, ikiside, hayatın içinde, ayrı kavramlar olarak çıkar karşımıza. Başarılı, fakat mutsuz birçok insan görmüşüzdür. Etrafımıza baktığımızda iki kavramın, bir arada bulunduğu, insanları, görmemiz oldukça zordur.
 
Başarı servet, şöhret makam olarak gösterilse de, bunları ,elde eden insanın ,bundan mutlu olacağı anlamı çıkmaz. Çünkü başarı sadece bunlardan ibaret olursa, mutlu olma şansı azalmış olur. Mutlu olmak için, bunlardan başka şeyler gereklidir. Her insanın, mutluluk anlayışı farklı olsa da, asıl olan,maddeyle değil ,maneviyatla mutlu olmaktır. Bence, başarı ünvanı,mutlu olmanın ,yolunu bulanlara, verilen bir ödül olmalıdır.
 
İnsanın, kendi için yaptığı, en önemli, şey içsel başarıdır. . Eğer, kişi içinde özgüven, erdem, iç barış, sevgi ve pozitif düşünceler geliştirdiyse, başarı yolunda, atacağı adımlarda sağlam ve bilinçli olur. Bizi, insan olarak bilge yapan, hayatımıza anlam katan, var oluşumuzun nedenleri, bu değerlerdir. Bizi, mutlu kılanda, bu değerler olacaktır.
 
Hayatta ,sadece ,başarılı olmuş, insanlarında, illaki bu değerleri taşımasıda söz konusu değildir. Birçok insan ,bu değerlerden ve ayrıcalıktan uzak yaşar.
 
Sadece ,başarılarıyla ,yaşayan insanlar ,kendi içlerinde hırslı, agresif, mutsuzdurlar. Genelde, sadece yaptıkları ,işlerle ,söz ettirirler kendilerinden. Bu insanlar ,ne kendilerine nede etraftakilere vakit ayırmadıkları için zamanla, sadece kazandıkları başarılarıyla yalnızlığa mahkûm ederler kendilerini.
 
İçsel, huzuru yakalamış, insan ,değerini de yanında taşır. Pozitif yaşam, onun için en ideal yaşam şeklidir. İçsel başarı ,diğer başarıların yolunda ilk adımdır. Bu insanlara, bakacak olursak, çevrelerindeki insanları, sevgi ve saygıyla, kendilerine ,bağlayan pozitif, düşünceleriyle hep hayatın içinde olarak görürüz. Kendilerden önce, başkalarını düşündükleri için, onların yalnız kalma korkuları hiçbir zaman olmaz.
 
Birçok insan, içsel mutsuzluğunu, maskelemeğe çalışsada, yaptıgı ve yapacağı ,işler onları bir şekilde ele verecektir. İçsel, huzura, erememiş insanlar, başarısızlıklarının nedenini başkalarında ,aramadan edemezler. Hatayı, başkasında, aramaktan kolay hiçbir şey yoktur çünkü. Bu insanlar, ne kendilerinin, nede başkalarının ,farkında olmadan yaşarlar.
 
Burada en önemli şeyin, içsel başarı olduğunu görüyoruz. İç huzurunu ,elde etmiş insanın yolunun açık olmasıda çok doğaldır.  
 
Kim iyi yaşamış, bol bol gülmüş ,ve çok sevmişse, başarıyı yakalamış diyen ünlü düşünürümüz, yalın bir şekilde hayatın içindeki başarıdan söz etmiştir. Önce ,mutlu olmak başarının, kapısını bize açar. Mutlu olmak içinde, çabalamak gerektiğini unutmamak gerek. İnsanlar ,hayatı zorlaştırmak için uğraşıyorlar. Hayatın ne kadar kısa olduğunu fark ettiğimizde zamanlar ,çoktan elimizden alınmış oluyor maalesef. Mutluluk bir elin uzatılması kadar yakın, sıcak bir gülümseyiş kadar basit, iki tatlı söz kadar kolay ve ulaşılabilir olduğunu lütfen unutmayalım.
 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..