Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarı yolunda hata yapmaktan korkmayın

Başarı yolunda hata yapmaktan korkmayın
 

Bir başarıyı elde etmek istiyorsak onun gereklerini hiç beklemeden yapmaya başlamalıyız. Hata yapmaktan korkmayın. Her insan hata yapar. Hiç bir insan mükemmel değildir, bazıları öyle görünmeye çalışsa bile...

Çoğumuzun yaptığı hatalar, bundan sonraki yaşantımızda, belki de yüzlerce sayfa kitabın verdiği bilgiden daha fazla bir ders verebilir bize. Bu da hayat tecrübesini oluşturur. Hayat tecrübesine sahip insanlar, belki de en çok hata yapmış ama hatalarından birer ders çıkarıp bunları düzeltme yoluna gitmiş kişilerdir.

Einstein: "Hiç hata yapmamış adam, yeni bir şey denememiştir.", diyor. Başarıya giden yolda belki de denememiz ve hata yapmamız gereken birçok safha olabilir. Ama sonuca ulaşma kararlılığını kesinlikle kaybetmemeliyiz.

"Keskin bıçak olmak için çok çekiç yemek gerekir" , der bir atasözümüz. Başarıya ulaşmak için neler yaptık, ne gibi çabalar sarf ettik? Kaç çekiç darbesi yedik? Hiç bir başarı, tesadüfî olarak gelmiyor. Bu uğurda bir şeyler vermek gerekiyor, belki de acı çekmek gerekiyor. Ama tatlı sonuç istiyorsak bazı acılara katlanmamız, bazı sıkıntıları çekmemiz gerekebilir. Hatta zamanla başarı yolunda çektiğimiz bu sıkıntılar bir zevke de dönüşebilir. Buna iyi bir örnek olarak IV. Murat’ın şu sözü verilebilir: "Bağdat’ı almaya çalışmak, Bağdat’ın kendinden daha mı güzeldi ne!."

 
Toplam blog
: 63
: 1536
Kayıt tarihi
: 20.04.07
 
 

1968 yılında Üsküdar'da doğdum.İlk-Orta öğrenimimi Almanya'nın Hof/Saale kentinde tamamladım.Lise ve..