Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarı yolunda kimden ilham alabilirim?

Başarı yolunda kimden ilham alabilirim?
 

BAŞARI YOLUNDA KİMDEN İLHAM ALABİLİRİM?


İngiliz tasarımcı ve mucit Dominic Wilcox, İngiltere'nin Sunderland ve South Tyneside kentlerindeki çocuklardan kendi buluşlarını çizmelerini istedi. Ardından çocuklardan gelen 600 başvuru arasından seçtiği yaklaşık 60 icatı üreticilere sunarak, hayata geçirilmesini sağladı.(1)

Ayşe Şule Bilgiç'in yoğun uğraşlar sonucunda ortaya çıkardığı Pepee, 2008'den bu yana tüm çocukların bir numaralı kahramanı oldu. İşte bol bol soru soran, sorduğu sorularla çocuklara yeni şeyler öğreten Pepee’nin başarısının sırrı. Ayşe Şule Bilgiç Tedx konuşmasında bu projeyi şöyle anlatıyor: ilk olarak bir çocuğa izletiyor ve pepe fikrini anlatıyor. Çocuk tek kelimeyle şunu söylüyor:’ Muhteşem!’ Ayşe Şule Bilgiç'in pepe başarısını da tetikleyen bir çocuk. Şimdi ise Dünya Pepe’yi biliyor.

Dünya da sınırsız hayal kurabilen, imkansız diye bir şey bilmeyen ve pozitif duygulara sahip muhteşem insanlardır çocuklarımız. Kalabalıkların hayallerinize karşı koyduğu bir durumda umutsuzluğa gerek yok. Bir de çocukların fikrini alın. Belki de başarı ateşinizin kıvılcımı çocuklarda. Herkesin karşı olduğu bir hedefinizi çocuklar muhteşem bulabilir. Herkesin göremediğini bir çocuk görebilir ve sizi başarıya götürecek pozitif gazı size verebilir. Size hiç ummadığınız cesareti kalbinize bir çocuk üfleyebilir, kimbilir!  

KAYNAK

(1)  https://onedio.com/haber/hayal-gucu-adina-cocuklarin-tasarimlarini-gerceklestiren-projeden-15-sira-disi-icat--674744

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..