Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '12

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Başarılarımız ve başka insanlar!

Bir hedef belirlemişseniz sonuçları da bir şekilde tartmanız gerekir. Bu konu, başka insanlar üzerinde uyandırdığınız izlenimlerle de ilişkilidir. Başkalarının sizi nasıl algıladığı, aslında istediğiniz kişi olup olamayacağınıza ilişkin size bir fikir verecektir. Bu nedenle başkaları üzerinde bıraktığınız izlenim, elde ettiğiniz somut ve soyut hedefleri ölçmek için iyi bir yöntemdir.

Ancak sonuçları ölçüp tartarken kimin algısını göz önünde bulundurduğunuz konusunda dikkatli olmanız gerekir. Başarınızla ilgili mutluluk duymayacak kişiler olabilir ve bu, kendilerinin başarılı olmamasından kaynaklanabilir. Size içlerinden gelmediği için başarısız olduğunuzu söyleyebilir. Dünyadaki herkes aynı bakış açısına sahip olamaz. Herkesin dünyayla ilgili kendi geliştirdiği bir bakış açısı olacak ve bir şeylere değer verme yaklaşımları da bu doğrultuda farklı olacaktır.

Hedeflerinize gerçekten ulaşıp ulaşmadığınızı belirlemede doğru kişileri nasıl belirlersiniz? Ulaşmak istediğiniz hedefte başarılı olmuş kişilerin sizi yönlendirmesini isteyebilirsiniz, diğer bir deyişle, bu tür kişiler hedefinizin sonuçlarına ilişkin öngörüde bulunmanıza yardımcı olabilir. Etrafınızda sizin gibi belli bir hedefe ulaşmak isteyen, benzer kişilerin olmasını sağlayın.

Ayrıca olumsuz insanlar da dahil olmak üzere, hayatınızın her bir aşamasında başarısız olmanıza neden olabilecek her türlü olumsuz etkiden uzak durun. Maalesef herkesin hayatında başkasının başarısından ziyade başarısızlığını görmeyi tercih edebilecek kişiler vardır.

Başkalarının görüşleri, hedeflerimiz konusunda bize yardım edebileceği gibi, kendimizi unutturmamalıdır. Her şeyden önemlisi, kendimizin ne düşündüğüdür. Söylemek istediğim şey, bencil olup dünyanın kalanını unutun değil aslında. Burada belirtilmek istenen, kendiniz için başarılı olmanızdır, başkaları için değil.

Kendiniz için bir şey yaparken bundan başkalarınıza bahsettiğiniz zaman, kendi üzerinize doğrudan bir baskı yüklemiş olursunuz aslında. Ve baskı hissettiğiniz zaman başarılı olmak, çok daha zorlaşır.

Başarılı olma girişimlerinize tüm dünyayı katamazsınız. Hedeflerinizle bağlantılı olmayan kişilerin size neyi, ne zaman başaracağınızı söylemesine izin vermeyin.

Planlarınızdan en yakın gördüğünüz kişilere bahsedin. Bu kişiler kesinlikle sizin yanınızda olacaktır. Destek gerektiğinde ellerinden geleni yapacak ve sizi cesaretlendirecektir. Ancak şunu da unutmayın, en önemli şey; başkalarından ziyade kendinize, nasıl hissettiğinize olan inancınızdır.

 
Toplam blog
: 90
: 2169
Kayıt tarihi
: 25.08.11
 
 

Eğitimci, İnsan Kaynakları Uzmanı ve İmaj Danışmanıdır ..