Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Başarıldı!.. Matrix deki mucize gerçek oldu..

Başarıldı!.. Matrix deki mucize gerçek oldu..
 

Biz, ileri demokrasi içerisinde hızla yol aldığımızı, Allahın sevgili kulları olduğumuzada inanırken suratımızda bir tokat gibi patlayan bu haberle kendimize geliyoruz. Ne oluyor, bilim adamlarımızın büyük bölümünün iktidara yaranmaktan başka yaptıkları pek bir şeyin olmaması, kız öğrencilerin etek boyu veya camiye gidecek kadının piyasaya çıkmış olacağı şeklinde görüşlerle kamunun gönlünde taht (!) krmuş olması bile bazı şeyler için yeterli olmuyor. Mesela bilimde, teknolojide ilerleyemiyorsunuz. Alemin keferesi alıp başını gidiyor. Üstelik sizi kendine ileride de köle yapacak buluşlara imza atarak.

Medyaya düşen haber de tam bu cinsten. “Önce Duke Üniversitesi’nde görevli Amerikalı bilim adamları, beynine mikroçipler takılan bir maymuna istenilen bilgiyi göndermeyi başardıklarını duyurdu. Ardından Rus bilim adamı Vitali Valtsev, düşünme yeteneği olan ve bir bebek gibi eğitilmezse suçluya dönüşebilecek bilgisayar icat ettiklerini öne sürdü. Tüm bu gelişmeler gişe rekorları kıran The Matrix filminde Keanu Reeves’in canlandırdığı Neo karakterinin bir bilgisayara bağlanıp birkaç saniye içinde milyonlarca sayfa bilgiyi ve beceriyi kazandığı o sahneyi akıllara getirdi. Dün Boston Üniversitesi uzmanlarıyla ortak çalışan Kyoto Nörobilim Akademisi’nin Japon bilim adamları bu rüyanın gerçek olmaya çok yakın olduğunu açıklayınca bir kez daha bilim dünyasında heyecan yaşandı.” Bunun anlamı şu. Beyninize takılacak bir mikroçipe dışarıdan istenilen bilgi saniyeler içinde yüklenebilecektir. Yani siz istemeseniz de efendiler sizi istedikleri gibi yönetebileceklerdir. Size istediklerini harfiyen yaptırabileceklerdir. Zaten bazı efendilerin kölesi olanlar “bana ne canım ben nasılsa denileni yapıyorum” diye düşünmesinler. Efendiler o zaman egolarınızı okşamak için sırtınızı da sıvazlamayacaklar.

Aynen o filimde olduğu gibi, birkaç saniyede en usta judocu veya bilim adamı veya isteğe göre tecavüzcü, katil olabileceksiniz. Ayrıca uzmanlar, hafızayı dinç tutacak ve öğrenilen bilgilerin çok daha uzun süre beyinde zarar görmeden depolanmasını sağlayacak bir hafıza hapı üzerinde de çalışıyorlar. Saygın bilim dergisi Science’in bu açıklaması bilim dünyasında heyecan yarattı. Hayırlısı bakalım...

İzmir  2011

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..