Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '14

 
Kategori
İnternet
 

Başarılı Firmaların Finans Müdürleri E-tahsilat Online Ödeme Sistemlerini kullanıyor

Başarılı Firmaların Finans Müdürleri E-tahsilat Online Ödeme Sistemlerini kullanıyor
 

Kredi Kartı Tahsilatı


Bir firma başarıya ulaşmak istiyorsa ilk önem vermesi gereken yer finans ya da muhasebe departmanıdır. Bu alanlarda yapılan hataların sıfıra indirgenebilmesi gerekmektedir aksi taktirde yaşanan sorunlar direk olarak firmanın cirolarına etki edebilmektedir. Ancak hala daha kullanılmakta olan klasik tahsilat yöntemleri bu hataların yapılmasına devam edilmesine sebep olmaktadır. 
 
Firmaların finans departmanlarında yapılan her hata daha fazla iş gücüne ve daha fazla zaman harcanmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu sebeple alınması gereken ödemelerde gecikmeler yaşanabiliyor ve doğal olarak yapılması gereken ödemelerde bu durumdan bir hayli etkilenebiliyor. Yani direk bu departmanda yaşanan sorunlar firmanın gelişimini olumsuz bir şekilde etkiliyor. Peki başarılı firmaların finans müdürleri hangi sistemi kullanıyor ?
 
Başarılı firmaların finans müdürleri e-tahsilat sistemlerini kullanıyor
 
Şu ana kadar 1000'in üzerinde finans ve muhasebe departmanı yetkilileri e-tahsilat sistemleri ile tanıştı. Bu sistemler internet üzerinden online kredi kartlarından ödeme almanızı sağlıyor. Kurumsal bir şekilde firmaya özgü bir ödeme sayfası açılıyor. Ödeme sayfaları firmaların kurumsal kimliğini yansıtmak ile beraber, kendi logo ve renklerine göre dizayn edilebiliyor. Bankalardan alınan sanal poslar bu online ödeme yazılımlarına entegre ediliyor. Ardından alacaklılardan yapılacak olan bütün ödemeler bu sistem sayesinde tahsil edilebiliyor. Firmanın ödeme sitesine giriş yapılıyor. İstenen bilgiler dolduruluyor ve ardından kredi kart bilgileri ve ilgili ücret girişi yapılarak dakikalar içerisinde ödemeler tamamlanıyor.
 
Muhasebe programı entegrasyonu yapılabiliyor
 
E-tahsilat online ödeme sistemlerinin direk olarak muhasebe programları ile cari ve ekstre entegrasyonu yapılabiliyor. Bununla birlikte, yanlış yapılmış olan bir ödeme var ise finans müdürü tarafından sadece saniyeler içerisinde iptal , istenirse de iade edilebiliyor.
 
Online ödeme sistemlerinin özellikleri
 
Online ödeme sistemlerine sınırsız sayıda bankanın sanal posu rahat ve kolay bir şekilde entegre edilebiliyor. Bayi ve alt bay sistemi oluşturularak bayilerinde müşterilerinden direk bu ödeme sayfası sayesinde tahsilat yapmaları sağlanabiliyor. Eğer sürekli ödeme alınması gereken yerler var ise periyodik ödeme tanımlanabiliyor. İstenirse sisteme üye olunması istenerek , istenirse de üye olunmadan tahsilat yapılabiliyor.
 
Yönetici panelleri
 
Finans müdürlerinin bir yönetici paneli oluyor. Bütün takip bu yönetici paneli üzerinden gerçekleştiriliyor. Dilenirse alt yöneticiler oluşturularak sistemi takip etmeleri sağlanabiliyor. Alt yöneticilere verilen yetkilendirmeler kısıtlanabiliyor. Yönetici paneli kaliteli bir tasarım ve rahat anlaşılır şekilde dizayn edilmiş durumda. Ödeme sitesi üzerinden yapılan bütün tahsilatların takibi buradan takip ediliyor. İşle raporları çıkartıla bildiği gibi online fatura oluşturulabiliyor. Ödemeleri hatırlatmak için kullanıcılara e-posta ya da sms yolu ile bilgilendirme mesajları gönderilebiliyor.
 
Sistemin en cezbedici özellikleri
 
E-tahsilat sistemleri internete bağlanabilen bütün cep telefonları ile kullanılabiliyor. Yani ödeme yapmak isteyenler cep telefonları üzerinden sizlere ilgili ücreti yatırabiliyor. Aynı zamanda sizlerde yapılan ödemeleri cep telefonunuz üzerinden takip edebiliyorsunuz. Cepten tahsilat özelliği sayesinde tahsilatçılarınızın fiziksel pos taşımasına gerek kalmıyor. E-tahsilat sistemlerini kullananlar, bankalarla yapılmış anlaşmalar sayesinde ücretsiz Garanti Bankası, Türkiye Finans Bank ve Finansbank sanal posunu kullanabiliyor.
 
Büün bu özellikler bir araya getirildiği zaman ne tahsilatlarda ne de ödemelerde hiç bir sorun ile karşı karşıya kalınmıyor ve sadece saatler içerisinde firmalar bütün işlemlerini online kredi kartları aracılığı ile gerçekleştirebiliyor. Kısacası E-tahsilat sistemleri firmaların atardamarları olmak için kullanılıyor.
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..