Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '09

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Başarılı insanlar ve özellikleri

Başarılı insanlar ve özellikleri
 

Zirve


Evet arkadaşlar ilk yazıma konu olarak ne seçsem diye çok düşündükten sonra başarı ve başarılı insanların özellikleri üzerine yazmaya karar verdim.

En genel anlamıyla başarı bir hedef koyup bu hedefin gerçekleştirilmesine diyebiliriz. Peki tanımı bu kadar basit olan bir şeyi neden herkes gerçekleştiremiyor? Herkes başarılı olmak isterken neden olamıyor? Ne tür özelliği olan insanlar başarılı oluyor?

Başarılı insanların özelliklerinden biri kendini tanımak. Kendini tanımaktan kastım insanın kendi yetenek ve becerilerini bilmesidir. Ve buna göre kendini hayata hazırlamasıdır.

Bir diğer özellikleri ise yüksek özgüven duygusunun olmasıdır. Bu özgüven kişiye farklı düşünme için gerekli olan cesareti sağlıyor.

Başarılı insanların bir diğer özelliği de konuşma becerisidir. Kendini iyi ifade edebilme sanatı günümüz rekabet dünyasında önemli bir özellik olup fark yaratmayı sağlar.

Başarılı insanların özelliklerinden biri de mücadele güçlerini kaybetmemeleridir. Asla pes etmeyip olaylar karşısında soğuk kanlı olmayı becermeleridir.

Başarılı insanlar aynı zamanda iyi birer dinleyici ve gözlemcilerdir. Karşılarındaki insanları iyi bir şekilde dinlerler ve ona göre karar verirler. Gözlem yapma yeteneği ve bu gözlemler sonunda analiz yapma yetenekleri gelişmiştir.

Asla şikayet etmezler. Problemler karşısında yakınmazlar. Hemen harekete geçip çözüm üretmeye yada çözümün bir parçası olmaya çalışırlar.

Zamanı iyi kullanma becerisine sahiptirler. Sonuçta zaman günümüz dünyasında geri getiremeyeceğimiz birşey. Türkiye’nin en zenginlerinden merhum işadamının bir sözünü hatırlatmak isterim. (Ben fakirim, zaman fakiriyim hiçbir şeye yetecek zamanım yok

Son olarak başarılı insanların en önemli özelliği yenilgilerinden ve hatalarından ders çıkarmalarıdır. Sürekli olarak denemeye devam etmeleri ve ısrarcı olmalarıdır. Kaybettikten sonra bir daha deneme cesaretini gösterebilmeleridir.

 
Toplam blog
: 10
: 1010
Kayıt tarihi
: 08.01.09
 
 

Merhaba Arkadaşlar. Ben Furkan Karagöz buradan herkese ulaşabilmek çok güzel. Ben 1984 doğumlu Yıl..