Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarılı olmak için doğru hedefleri seçiyor musunuz?

Başarılı olmak için doğru hedefleri seçiyor musunuz?
 

Bir önceki yazımızda başarılı olmak için hedef belirlemenin önemi üzerinde durmuştuk. Bu yazımızda hedef belirlemenin yöntemi üzerine bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. İlk yazımızda belirttiğimiz gibi planlarımızı, birbirini kapsayacak şekilde stratejik ve taktik planlar olarak hazırlamamız gerekmektedir. Öncelikle aralarındaki ayrıma bir göz atalım.

Stratejik plan uygulaması ve sonuçları orta ve uzun vadeye yayılan planları ifade etmektedir. Aslında stratejik plan uzun vadede neyi başarmak istediğimiz ve kariyerimizin zirvesinde nerede olacağımız ile ilgilidir. Stratejik plan orta vadeli alt hedeflerden oluşmalıdır ve bir yol haritası niteliği taşımalıdır. Örneğin üniversiteden yeni mezun olmuş bir bilgisayar mühendisinin stratejik hedefi çok uluslu bir yazılım firması sahibi olmak olabilir. Sıfırdan inşa ettiği yazılım firması ile internet ortamında yeni iş fikirlerine dayalı projeler geliştirerek bir gelecek elde etmeyi planlayabilir. Bu hedefi belirlerken belki birkaç sene içinde gerçekleşen Facebook’un inanılmaz yükselişinden etkilenmiş olabilir. İşte bu, kişinin stratejik hedefidir. Stratejik hedef iş dünyasındaki bütün çalışmalarınızı ona göre belirleyeceğiniz ana hedefinizdir.

Taktik hedefler ise orta ve kısa vadeli hedeflerdir. Bu hedeflerin amacı stratejik hedefe ulaşmak için size gerekli araçları kazandırmaktır. Hedefler hiyerarşisinde stratejik hedeflerin altında yer almaktadır. Örneğimizden devam edecek olursak bilgisayar mühendisimiz uzun vadeli hedeflerini gerçekleştirmek için öncelikle önümüzdeki yıllarda yaygınlaşacak yeni programlama dillerini öğrenmesi gerektiğini düşünüp taktik hedefleri arasına alabilir. Ya da internet üzerinde yeni iş fikirleri geliştirmek üzerine eğitim almayı planlayıp bunu kendisine hedef olarak koyabilir. Bir başka olasılık bulacağı iş fikrini tüm dünyaya pazarlaması gerekeceğini düşünüp yabancı dil konusundaki eksiklerini gidermeyi hedefleyebilir. Örnekler çoğantılabilir ama önemli olan taktik hedeflerin stratejik hedeflerle uyum içinde ve destekleyici şekilde planlanmış olmasıdır. Taktik hedefler kendi altında daha küçük hedefler içermelidir. Hedefler giderek küçülerek günlük hedeflere kadar inmelidir.

Bu modelin önemi, uzak bir gelecekte ulaşmak istediklerimizi adım adım nasıl hayata geçirececeğimizi bize göstermesidir. En uzak hedefimizden başlayarak adım adım günlük hedeflere kadar inen bir planımız olduğunda ufak hedeflerimize ulaşmamız bizi büyük hedeflerimize yaklaştırmaya başlayacaktır. Bu süreç her bir adımda bir sonraki basamağı inşa edip onun üstünde yükselmeğe benzetilebilir. Her bir basamak bizi zirveye daha fazla yaklaştırır.

Hedeflerimizi ne kadar iyi ve gerçekçi belirlersek başarıya o kadar kolay ulaşırız. Bu sebeple her bir hedefin sonucunda elde edileceklerin bir sonraki hedef için zemin oluşturduğundan emin olmalıyız. Eğer ulaştığımız hedef bir sonraki hedef için kaldıraç görevi görmüyorsa hedef belirlemede aksaklıklar var demektir. Bu sorunla karşılaşmamanın yolu hedefleri ve sonuçları objektif bir şekilde değerlendirmektir.

Bir sonraki yazımızda başarıya ulaşmak için harekete geçmenin önemi üzerinde duracağız. İlerleyen haftalarda hedef belirleme konusuna geri dönerek pratik bilgiler içeren bir yazı yayınlanayacağız.

Bu arada özellikle değinmemizi istediğiniz konular varsa lütfen yorum bölümünden ya da e mail aracılığıyla bize iletiniz. Size ve diğer herkese daha faydalı bir site oluşturabilmemiz için gerçekten yorumlarınıza ihtiyacımız var. Değerli vaktinizden birkaç dakikayı bize ayırabilmeniz dileğiyle…

Uğur Kol
www.istebasari.net
Kariyerinizi başkalarının insafına bırakmadan kendi kontrolünüz altına almak ve iş hayatında başarılı olmak istiyorsanız "İşte Başarının 11 Sırrı" isimli kitabımızı buradan indirebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 5
: 1072
Kayıt tarihi
: 30.09.10
 
 

Sizin de öğrenirken heyecan duyduğunuz ya da geliştirmekten gurur duyduğunuz düşünceleriniz oluyordu..