Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Başarılı olmak

''Ben yaptım'' diyebilmenin kıvancını taşıyoruz. Yazmaya devam edeceğim, kadınlarımızın başarılarını...  Görev vesorumluluklarımızı biliyoruz. Gün içinde gelişen olaylar, kimi zaman güldürüyor, kimi zaman ağlatıyor. Her yönden yıpranıyoruz fakat, başarıyoruz.

Hayatı kazanmak, kolay elde edilmiyor. ''önemli'' olmak için, zorlukları göze almamız gerekir. Başarılı olmak için,iyi bir eğitim almamız gerekli midir?

Eğitimli olmak, bilgiyi, beceriyi beraberinde getirir. Ülkemizde her insan maalesef istediği okullara gidemiyor. Toplumsal sorunlarımızın olması, seksenli yıllardan sonra ailelerin çocuklarını yüksek okullara, üniversitelere göndermeme gibi durumların olmasına yol açmıştır. Daha önceki yıllarda Kız Enstitüleri, Kız Meslek Liseleri, Pratik Kız Sanat Okulları vardı. Aileler kızlarının, bilgili birer ev kadını olarak yetiştirileceğini düşünürlerdi. Normal liselere devam eden genç kızlar bilgisiz mi kalıyorlardı? Tabi ki ''hayır''. Velilerin kızlarını bu okullara gönderme gibi istekleri vardı bence...

Sevgili hanımlar, Okul öncesi eğitim kişilik gelişiminde gerekli, çocuklarımız paylaşmayı öğrenir. İlköğretime başlarken, soyulmuş bir elma gibi öğretmenlerinin karşısına çıkacak yavrularımız... Anne, baba, kardeş, vatan, millet sevgisini kazanacaklarlar.

Bazı hanımlar, üniversite eğitimi almamış olsalar bile, görev yaptığı mesleklerde başarılı oluyorlar .Evine, işine, ailesine karşı sürekli sorumlu. Yeter ki, ''canım sıkılıyor'', ''yapacak bir iş yok'', ''bunaldım''  demesinler. Örgü, makine nakışları, takı tasarım gibi el sanatlarıyla ilgilenebiliriz. Mesleğimiz zorsa, hafta sonlarında hobilerimizi gerçekleştirebiliriz. Bahçe düzenleyebiliriz. saksılarda uzakdoğu çiçekleri ve tropikal bitkiler yetiştirebiliriz. Elimize fırça ve boyaları alarak, tuval üzerinde resimler yapabiliriz. Daha farklı bir dünya görüşünü kendimizde tarz yaratabiliriz. Bütün uğraşların karşılığını alarak başarılı sergiler açabiliriz. 'Ben yaptım' diyebilmenin başarısını herkese sunarız. Zor olanı seçelim, uğruna verilen her emek bizi başarıya çağırır.

Dileğim sizlerle tekrar görüşmek, sevgilerimle...                                                                                                        

 
Toplam blog
: 24
: 122
Kayıt tarihi
: 25.08.15
 
 

1962 Yılında İzmit'te Doğdu.1981 İzmit Kız Meslek Lisesi ve Akşam Sanat Okulu Resim Bölümü'nden m..