Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarılı satıcının özellikleri

Başarılı satıcının özellikleri
 

Iş idaresinde, idarede ve ürün satışında ayni yöntemler gecerlidir.
Alt basamaklardaki satıcı ile zengin olmuş biri arasındaki tek farklılık, temelde fazlasıyla başarma kararlılığının bulunmasıdır. Olumlu düşünmelisiniz, satişta reddedilmenin çok muhtemel olduğu günümuzde, olumlu düşünme yeteneğinin bu kadar hayati bir önem taşıdığı başka bir meslek yoktur.

İyi ve müsbet hayal gücünüzle heyecan yaratabildiğiniz zaman potansiyel müşterileri çok kolayca gerçek alıcıya çevirebilirsiniz, yoksa bunu başarmak çok zordur.

Yaptığınız işten gurur duymalisiniz, satıcılar halkın ve medyanın gözünde genellikle kötü tanıtılmış kişilerdir ve kötü şakalara maruz kalırlar. Satıcılar olmazsa hiçbir işin yürümeyeceğini hiçbir zaman unutmayın. Pratik olarak üretilen her malın piyasaya sunulup satılması gerekmektedir. Satış olmasa avukata, muhasebeciye, vergi müfettişi ile tahsildarına, kamyon sürücüsüne neden ihtiyaç duyulsun?

Kendine güvenerek ise sarilarak, satış mesleğinde kendi değerlerinizle ayakta kalır ya da yere serilirsiniz. Meslektaşlarınız ve rakipleriniz aynı tepenin üstüne tırmanmaya çalışıyor olacaklardır. Gerçekten güven duyabileceğiniz tek kişi kendinizsiniz. Kendinizi motive ederek, meslektaşlarınizdan ortalama destek alırsiniz. En üstteki insanlar da gene ortalama, ya da daha az destek alırlar. Ortalamadan daha iyi olmak için sizi motive etsinler diye başkalarına bel bağlayamazsınız. Ne istediğinizi bilmeniz ve onu elde etmek için kendinizi motive etmeniz gerekmektedir.

Çabuk ve kolay iletişim kurma yeteneğine sahip olmak hayati bir noktadır. Musterilerin, beğendikleri kişilerle iş yapmak hoşlarina gider. Gerçekten başarmak istiyorsanız, sizi her zaman en güçlü rakiplerinizin birkaç adım önünde tutacak şeyleri yapmaya hazır olmalısınız. Yarışların galibi, az bir farkla kazanmıştır. Çünkü ilk ile ikinci sıraya verilen para ödülleri arasında muazzam bir fark vardır. Amaç ve arzularınızın hepsine ulaşmak için gerekli olan şeyleri yapma konusunda değil, en iyisi olabileceğiniz ve olacağınız konusunda da kendinize güven duymalısınız. Hedeflerinizi belirlerken, alanınızda en yüksek satış ve kazanç hacmine kimin sahip olduğunu öğrenip, onlardan daha iyi olduğunuz ve daha iyi olacağınız konusunda kendinize güvenin. Bu güveni duyarsanız herkes sizinle çalışmak isteyecektir. Korku yetenekli olan satıcıların gerilemesine yol açabilir. Satıcılık veya pazarlamacilikta yapılacak pek çok işi, satış tahmininde bulunmak, sunmak, kapatmak ve kayıt tutmak şeklinde basitleştirebiliriz. Bu işlerin bir kısmı sizi ürkütüp tereddüt etmenize neden olabilir. Buna izin vermemelisiniz.

Kısacası, iyi satıcı olmak istiyorsanız; Arz-Talep meselesini iyi takip etmelisiniz.
Satacağınız ürünü iyi tanımalısınız, İnsanları-müşterilerinizi iyi tanımalısınız,
Söz söylemesini, kibar ve yerinde konuşmasını bilmelisiniz,
Müşterilerinize karşı saygılı, nazik olmalısınız ve işinize deger vermelisiniz.

Saygılarımla, Mustafa Uçman

 
Toplam blog
: 92
: 2862
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

Hatay-Antakya’da 1963 yılında doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesinden sonra 1981 yılında aile birleşim..