Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '09

 
Kategori
Mizah
 

Başarının formülü !

Başarının formülü !
 

Gazetecilikte de geçerli bir meziyettir yalakalık...



Siyasete soyunun bir işadamı arkadaşımızla hayatta başarılı olmanın yollarını konuşuyorduk.

Dahası ister iş hayatında, ister siyasette, iş başka bir dalda başarıyı elde etmek isteyen kişide bulunması gereken meziyetleri tartışıyorduk.

Tabi ki bize göre başarılı olmanın temel kuralları çalışmak, iyi bir eğitim, dürüstlük, yalana dolana sapmamak, hesabını kitabını bilmek, iyi bir imaj sahibi olmak falan filan..

Biz bunları söylerken, o eline bir kalem ve kağıt aldı, önce Türkçe alfabedeki 29 harfi yan yana yazdı, sonra her harfin altına 1’den 29’a kadar rakam koydu, daha sonra da bizim saydığımız o başarılı olmanın kriterlerini tek kelime halinde yan yana yazmaya başladı.
Yani eğitim, imaj, çalışmak, bilgi, kişilik gibi..

Her kelimeyi oluşturan harflerin denk geldiği rakamları yazdıktan sonra topladı. Bu toplamları bize gösterdi ve, “Bakın hiç biri kendi adına 100 puan etmiyor.
Ama öyle bir meziyet var ki onu oluşturan harflerin toplamı tam 100 puana denk geliyor, o da ne biliyor musunuz? YA-LA- KA- LIK…

Gerçekten de öyleydi. Arkadaşımız herkeste olmayan, daha doğrusu herkesin kolay kolay yapamayacağı, sahip olmayacağı bir meziyetin kişiyi başarıya götüren unsurlardan biri olduğunu bize rakamsal verilerle ispatlıyordu.

Düşündük. Doğru olabilirdi. Aslında olabilir değil, birçok alanda doğruydu. Hele hele siyasette, bürokraside bir yerlere gelmek için amirlerine, müdürlerine ve bilumum baştaki kişilere yalakalık yapmak olumlu sonuçlar doğuran bir davranış olarak görülüyor artık.

Peki, bunu bilmeyen pek olmasa da siz, ‘nedir yalakalık?’ diye soracak olursanız, sözlükteki tanımı ‘dalkavuk, arsız ve sırnaşık’ olarak geçiyor.

Valla ne yalan söyleyeyim arkadaşımıza hak vermemek mümkün değil. Ama bir de kendime baktım, .. Üniversite mezunuyum, 23 yıllık gazetecilik hayatım, yayınlanmış 9 kitabım var. Ama hala bir koltuğum yok. Neden mi? Verin bana ayda 10 milyar maaş size yalakalık yapabilirsem yüzüme tükürün…

 
Toplam blog
: 121
: 1472
Kayıt tarihi
: 23.08.07
 
 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunuyum. 28 yıllık g..