Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarının önündeki engeller

Başarının önündeki engeller
 

Bizler yolumuzu ve hedefimizi kendimiz belirleyemez isek bu bizde çok büyük bir sorun olur. Bu sorun insanı mutsuz, karamsar ve ne yaptığını bilmeyen biri haline getirir.

Daha da tehlikelisi, hayatımızı anlamsız hale getiren tembellik ve dertsizlik hastalığına yakalanmak. Halbuki herzaman yapma ve olma yolunda her engeli aşma yeteneği olan insan için, başarısızlık batağına saplanmak ne kadar acı!.. bunun farkında bile olmamak.

Aslında bir şeyi başarmamızn önündeki en büyük engel yine kendimizdir. Kendimizi tanımıyor olmamız. Ancak başarının önündeki bizden kaynaklanan engelleri kendime göre sıralamak istiyorum:

1.Ahmaklık: Şöyle ki yapılan yanlışlardan, yaşanan tecrübelerden hiç birşey öğrenmemektir.

2.Olumsuzluk: Başarısız olacağım diye endişe eden biri olumsuz bir iç ses hemen daha başlamadan size vazgeçmeniz için binbir neden sunar.

3.Tembellik: Bütün insanlar tembelliğe meyillidir. Mesala çok çalışkan bir insanın bile içinde dışarı çıkmak isteyen bir tarafı vardır.

4.Dert etmemek: Hedefinizi yeterince dert etmiyorsanız hemen yaptığınız işten vazgeçin.

5.Suçlama: İnsanlar bir işi yapamazlarsa ya kendilerini ya da şartları suçlarlar.

6.Hata yapmak: Herkes hayatında yanlış yapar bu normal bir durumdur. Ancak bazıları bu hataları sürekli olarak yanında taşırlar ve de başarısızlığın bir bahanesi olarak ortaya sürerler.

Sonuç olarak yukarda kendime göre sıraladığım başarının önündeki engellerin tek kaynağı yine bizleriz, önemli olan bunlardan ders çıkartmak ve birşeyler öğrenmek daha sonra da bütün bunları silip hayatımıza devam etmek.

 
Toplam blog
: 29
: 1286
Kayıt tarihi
: 15.09.06
 
 

Okumayı ve yazmayı seven ve bunları insanlarla paylaşmayı  barış ve hoşgörünün bütün insanlığa eg..