Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Başarısızlık - 2

Başarısılık ile ilgili yazımı okuyanlar hatırlar devam edeceğimi belirtmiştim. Başarısızlık asla bir rastlantı değildir demiştik. Öyleyse;

Bizlerde zamanla başarısızlık duygusu yaratacak sinsi örnekler ile devam edelim. Evet kimi zaman başarımızı kendimiz başarısızlığa dönüştürmeye başlarız.

- Başarılarımızı küçümsemek. Nasıl mı? Bir şeyi başardığımız zaman dışarıdan gelen iltifatlara verdiğimiz cevaplar ile. Bizler bunu aslında "Alçak Gönüllülük" adı altında yaparız. Biri bizi tebrik ettiğinde, "abartmayın sizde yaparsınız" "önemli birşey değil ki" gibi cevaplarımız ile. Aşağı yukarı hepimiz yaparız bunu. Bunları sesli dile getirmeyip içimizden dahi söylesek sonuç aynıdır.

- Hedefimizin yer değiştirmesi. Bunda hırsımız çok büyük etkendir. Doyumsuz ve aşırı hırs. Bir projede, derste yapılan 5 kişilik sınavda belirlediğimiz hedef 3 olduğunu ve sonuçta 3. olduğumuzu düşünelim. Sonucu öğrendiğimiz de ama 2. olmalıydım şeklindeki düşüncemiz bizim mutluluğumuzu yok edecektir. Dolayısıyla başarmış olmamızın tadını çıkaramayacak yine başaramadım daha iyi sonuç alırdım şeklindeki düşüncemiz gelişecektir. Elbette hırs iyi birşeydir. Ancak kararında olursa. Hırslı olmanın, yeni hedefler oluşturmanın yanlış bir yanı yoktur. Fakat başarmış olduklarımızdan asla mutlu olmuyorsak içimizdeki "ben"e birşeyler yolunda gitmiyor mesajını yollamış oluruz.

- İnkar. İhtiyaçlarımızı itiraf etmememizdir. Gerçekten istemediğimiz birşeyi istiyor gibi gözükmemizdir. Bu kendimizi hayal kırıklığından, üzülmekten, hırstan kendimizi koruma şeklimizdir. Ancak bunu yaparken mutsuz oluruz. 

Görüyorsak başarısızlığı etkileyen birçok faktör vardır. Bizlerin davranışları, düşünce tarzı da başarı - başarızlıklarımızı etkilemektedir. Başarısılık asla bir rastlantı değildir....

Su Erem - Yaşam Koçu

erem73@hotmail.com

 

 
Toplam blog
: 23
: 104
Kayıt tarihi
: 26.02.16
 
 

   02/08/1973 Füssen / Almanya'da doğmuşum. Yaklaşık 30 seneye yakın çeşitli firmalarda muhasebec..