Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '15

     
    Kategori
    Kişisel Gelişim
     

    Başarıya giden yol

    Başarıya giden yol
     

    Başarıya Giden Yol


    İlk aşama; sizin için hayatın zorluğunu sunmadığı, etrafınızın sevdiklerinizle çevrelendiği, bir sürü arkadaşa sahip olduğunuz ve eğlenceli olduğunu düşündüğünüz zamanlardır. 
     
    İnsan rüya görüyorken bilinçli bir şekilde; "bunun rüya olduğunu biliyorum" derse rüyadan uyanır. Bu fazla bilinmiyor olsa da bir gerçek ve çoğu kişi bilse dahi uygulayamaz. Tıpkı bunun gibi ilk aşamada güzel bir rüyanın içindesinizdir. Kararlarınızı, hayal gücünüzü ve geriye kalan hayatınızdaki herşeyi "sevdiklerim" adını verdiğiniz insanlar yönetmektedir. Dünya; hiçbir şeyi sorgulamayan, kendi başına kararlar alamayan insanlar koleksiyonuna sizi de eklemek üzeredir.
     
    İkinci aşama; yaşam tarzının sorgulandığı ve yalnızlaşmaya başlanılan dönemlerdir. Çevrenizdeki insanların büyük bir kısmı sizden uzaklaşır. Bazıları için bu aşamanın ismi ergenliktir. Çünkü genellikle lise çağlarında, 14-18 yaş aralığında başlar. Hayatınızın kontrolünü elinize almak istediğiniz için birçok kişininin sizden, sizin de birçok kişiden nefret etmeniz kaçınılmazdır. Bazıları içinse ya hiç alınmayan ya da geç kalınan bir karardır. Müjde! Güzel rüyanız artık bir kabusa doğru sürüklenmekte...
     
    Bu noktadan sonra ilk aşamaya dönemezsiniz. Çevrenizdekileri sizi döndürmeye çalışsa da; bu sizin için koca bir ömrün heba edilmesi demektir. Boşa geçen zaman, yaşanmamış bir hayat ve sıradanlıktır.
     
    Üçüncü aşama; hayatta bir amaca sahip olduğunuz, başarmak istediğiniz şeyleri sıraladığınız ve onlar için çabalamaya başladığınız zamanlardır. Artık çevrenizde sadece en sevdiğiniz arkadaşınız, aşık olduğunuz insan veya bir aile ferdinden başka hiç kimse yoktur. Bingo! Gerçek yüzleri gördünüz. Artık bu sizin için tamamen bir kabus. Dünya; dünya olmaktan çıkmış durumda ve insanların hepsi birbirine benziyor. Siz farklısınız çünkü bunları fark ettiniz. Tüm bunları unutmak için ya kendinizi tamamen amacınıza yöneltecek ya da düşünüp kafayı yiyeceksiniz.
     
    Bir amaca sahipsiniz ve vazgeçmemeniz gerekiyor. Hayatınızdaki insanların neredeyse hepsini kaybettiniz. Kendi kararlarınızı alıyor, olması gerektiği gibi; kendi hayatınızı yaşıyorsunuz. Herkes için aynı şeyi söylemek doğru değil fakat bu durumda başarıdan başka bir şansınız var mı?
     
    Dördüncü aşama; amacınızın gerçekleşmesine ve başarmanıza çok az kalmış zamanlardır. Yeni insanlar tanımış, yeni bir çevreye adım atmış ve gerçekleri farkında olan birisiniz. Kapınız çalıyor, açın. Hayatın sizi korkutamadığı, yalnızlığa alıştığınız, güzel rüyaların hayallerini kurduğunuz ve az da olsa yüzünüzün güldüğü günler geldi.
     
    Hayatınızı emanet edeceğiniz tek insanı bu dönemde tanıyabilirsiniz. İkinci bir yüzü olmayan, gerçek dostları da bulabilirsiniz. Yine de dikkatli olun çünkü bu insanların da öncekilerden bir farkı olmayabilir. Sorgulamaya devam...
     
    Beşinci aşama; başarıya ulaştığınız zamanlar nihayet geldi. Çouğusu bu aşamada yoldan çıkar. Nasıl başladığını, yanında kimleri taşıdığını unutur. Bencillik, kendini beğenmişlik, ahlaksız tavırlar ve ilk aşamaya dönüş...
     
    Bu aşamaya nasıl geldiğini unutmayan, yolun sonuna kadar değişmeyenler ise başarının da üzerine çıkmaya başlayacaklardır. Bir şey mi başardınız? Etrafınıza bir bakın. Hayatınızı ve sizi kontrol etmeye çalışan insanları yeniden mi kazandınız? Asla yanınızda olmayanların, daima sizinle oldukları iddiasıyla mı karşılaştınız? Bu noktadan sonra karar sizin. İster affedici olup yapılanları unutun; ister "ben böyle rahatım" kafasıyla yolunuza kaldığınız yerden devam edin.
     
    Üzgünüm, yalan söyledim. İlk aşama aslında ikinci aşamaydı. Ve bilmeniz gereken şu ki; ilk aşama bunları okumanız yani farkındalıktı. Rüyanıza girip; "bu bir rüya uyanmalısın" dedim. Bu yazıyı okuduktan sonra eskisi gibi olamayacaksınız. Neden bir başarınız olmadığını sorgulayacaksınız. Yada yolunuza taş koyduğu hâlde unuttuğunuz, affettiğiniz insanları hatırlayacaksınız.
     
    Ve son aşama; sonraki aşamalardan kimseye bahsetmemek. Çünkü buradan itibaren kader; herşeyi tamamen ele geçiriyor. Tıpkı bir oyunda gibi kendinizi yönlendiriyorsunuz. Daha fazlasını başarmak yada başardığını herşeyi kaybetmek; sizin yönlendirmelerinizle gerçekleşiyor.
     
    Birşeyler başarmak istiyormusunuz? Yoksa uyuyup, güzel rüyanıza kaldığınız yerden devam mı?

    Günün sözü: "Sen kendi hayalini yaşayamadıktan sonra; başkalarının senden ne beklediğinin hiçbir önemi yok." [Selman Sendrom]
     
    Facebook: kitapkokarceketim
    Twitter: selmansendrom
     
    Toplam blog
    : 1
    : 209
    Kayıt tarihi
    : 10.04.15
     
     

    Adalet bölümü öğrencisi, Bir Başka Masal kitabının yazarı.. ..