Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Başarmak mı, gerçekten çok kolay!

Başarmak mı, gerçekten çok kolay!
 

Gerçekten başarılı olmak istiyor musunuz? E hadi o zaman dikkatli okuyun bu yazımı. Her insanın başarılı olmak en büyük idealidir. Fakat ne yapıyoruz başarılı olmak için? Ne kadar mücadele veriyoruz ki, başarıyı hak edelim? Şimdi hep birlikte bazı püf noktalar üzerinde duralım. Hayatın hangi alanında olursak olalım nasıl başarılı oluruz bunu irdeleyelim.

Bir insan eğer kendini başkalarından daha alt seviyede görüyorsa, baştan kaybetmiş demektir. Bir söz vardır "Yeteri derecede eğitime sahip olmalısın ki karşıdakini büyük görmeyesin, fakat bilgeliği sağlayacak kadar da eğitime sahip olmalısın ki onları küçük görmeyesin." Ne kadar anlamlı ve doğru bir söz değil mi? Bu yüzden her şeyden önce iyi bir eğitime sahip olmalıyız, tabi burnumuzu havaya kaldıracak kadar da kendimizi beğenmiş olmamalıyız.

Hayatta başarılı olmanın ve en güzel yerlere gelmenin en önemli noktalarından bir diğeri de güler yüzlü bir kişiliğe sahip olmak. Bir iş görüşmesine mi gittiniz, sakın ola suratınız asık olmasın. İnsanın surat ifadesidir, görüşmeleri anlamlandıran. Hanginiz karşınızdaki suratı beş karış asık insanı sever ki? Madem hepiniz hiç birimiz diyorsunuz neden uygulamaya geçmiyorsunuz?

Diğer bir husus da karşınızdaki insana hiçbir zaman başarısızlık yüklemeyin. Sen yapamazsın, sen beceriksizsin gibi ifadeler kullanmanız hiçbir zaman sizin menfaatinize değildir. Aksine hem isteğiniz yerine gelmez, hem de anti sempati kazanırsınız. Bunun yerine "Yaa sen çok başarılı bir insansın yapamayacağın bir iş yok, demek ki bu iş esnasında problemlerin vardı veya uygun değildin, yoksa ben sana güveniyordum aslında, ama olsun canın sağolsun hiç önemli bir şey değil." gibi ifadeleriniz sizi yüceltir ve karşınızdaki insan her şeyi başa alıp, emin olun başaramadığı işi başarmak için tüm gücüyle çalışacaktır.

Daha birçok şey sayabiliriz başarılı olma hususunda. Ne yazık ki buna yazımız yetmez. Sadece en önemli üç konuda durmuş olduk. Umarım en azından bu üç hususu uygularsınız. Bu şekilde hayatta başarılı olmanın mutluluğunu yaşarsınız. Başardığınızda teşekkür eder beni anarsanız emin olun kulaklarım çınlayacaktır. ( Kötü anmamak şartıyla.) Hepinize başarılar dilerim. Hadi kolay gelsin.

 
Toplam blog
: 6
: 1602
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

Atatürk Üniversitesi sınıf öğretmenliği, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Yönetimi ve Teftiş Pla..