Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '07

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan, tüm tepkilere rağmen...

Başbakan, tüm tepkilere rağmen...
 

CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI KOYMALI MI?

Bence hayır. Bugün Türkiye'nin dört bir tarafından gelen sayısız insan kitleleri, sivil toplum örgütleri, başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığına itiraz için Ankara'da toplandılar. Haykırarak başbakanın Cumhurbaşkanlığı adaylığına itiraz ediyorlar. Atılan sloganlar ilginç. ''Çankaya'da Molla istemiyoruz'', ''Türkiye laiktir, laik kalacak''

Vatandaşların büyük bir çoğunluğunun, devleti yöneten diğer yetkili birimlerin kaygıları var. Cumhurbaşkanlığı makamını R. Tayyip Erdoğan'a layık görmüyorlar. Demek ki kendisine güven duyguları beslemeyen vatandaşların sayısı oldukça fazla. Bunu göz ardı etmek mümkün değil.

Her şeye, tüm tepkilere rağmen, seçim sisteminin aksaklıklarından istifade edilerek ele geçirilen iktidar kötüye kullanılmamalı. Recep T. Erdoğan ille de ben veya benim partimin istediği biri Cumhurbaşkanı olacak, sevdasından vazgeçmeli. Devletimizi dini istikametlere sürükleyecek, çağdaşlıktan uzaklaştıracak birtakım planları varsa, bunun mümkün olmadığını anlaması, anlamaları gerekir.

Ülkemizin insanlarının dini duyguları üzerine politika yapmamalı, çağdaşlığa sırtımızı dönmemeliyiz. Madem ki bu ülkeye hizmet için varsınız ve bunun için iktidara geldiniz, o zaman vatandaşın sesine kulak vereceksiniz. Sadece partinizin ve yandaşlarınızın söylediklerini değil, muhalifleri, size karşı olanları da dinleyeceksiniz. Türkiye'yi maceraya ve karışıklığa sürüklemeye kimsenin hakkı olmadığı gibi, başbakanımızın ve partisinin ileri gelenlerinin de buna hakları yoktur.

Bu güzel ülke ve insanları artık kısır çekişmelere son verilmesini, gerçek kalkınmanın ve refahın hissedilir derecede toplumun her ferdine kadar yayılmasını bekliyor.

Sayın Başbakan, lütfen Cumhurbaşkanlığı sevdasından vazgeçin!
 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..