Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '14

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Başbakan'a 'Mülk Allah'ındır' ifadesini anımsatır, YSK'yı da göreve davet ederim!..

Başbakan'a 'Mülk Allah'ındır' ifadesini anımsatır, YSK'yı da göreve davet ederim!..
 

Sıradaki?


Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez 12. cumhurbaşkanı, Başbakan Erdoğan, Prof. Dr. İhsanoğlu ve BDP/HDP Eş başkanı Demirtaş arasından halk oylaması ile seçilecektir.

Geçen hafta yarışmaya başlayan üç adaydan Başbakan Erdoğan'ın 'başbakanlık gücünü' amacı dışında  kullanması,'hukuki' ilişkisinin diğer tarafı olan İhsanoğlu ve Demirtaş'a zarar verecektir.

Diğer bir ifade ile Erdoğan'ın başbakanlıktan istifa etmemesi 'haksız rekabet' yaratır.

19.01.2012 tarih ve 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu madde11- "Cumhurbaşkanı adayı gösterilen kamu kurumu ve kuruluşlarının  memur statüsündeki görevlileri, aday listesinin kesinleştiği tarih itibarıyla görevlerinden ayrılmış sayılır. Bu durum Yüksek  Seçim Kurulunca aday gösterilenin  bağlı bulunduğu bakanlığa veya kurumlarına derhal bildirilir" hükmü yer alır.  

Cumhurbaşkanlığı adaylığında neye istifa gerekli olsun?

'Kamu gücünün' amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı araştırılırsa; seçim kampanyası süresince Başbakanlığın 'örtülü ödeneğinin' kullanılmayacağını kimse söyleyebilir mi?

Hayır!..

Başbakan Erdoğan'ın  seçim kampanyası süresince 'başbakanlık kadrosunu' ve 'nüfusunu' kullanıp kullanmayacağını kimse bilebilir mi?

Hayır!..

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik; 'Başbakan Erdoğan'ın başbakanlıktan istifa etmesini gerektiren bir anayasa ve yasa hükmü ile Yüksek Seçim Kurulu kararı yok' diyor ve ekliyor.

'Sayın Başbakan istifa etmeyecek! Boşuna kendinizi yormayın!'  şeklinde halkla 'alay ederken,' yardakçılık yarışını Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ ile rekabet içinde sürdürüyor.

Bir tarafta devletin tüm olanaklarını ve sınırsız finansal kaynaklarını kullanacak aday, diğer yanda 'kendi yağıyla kavrulacak' iki rakip aday...

Adaylık konuşmasına dualarla başlayan Başbakan Erdoğan'a 'Mülk Allah'ındır' ifadesini anımsatır, Yüksek Seçim Kurulu'nu da derhal göreve davet ederim.

05.07.2014 İzmir.Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.

 

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..