Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '11

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Başbakan'a açık mektup

Başbakan'a açık mektup
 

Yoksulluk neymiş


Sayın Başbakan, sekiz yıllık iktidarınız döneminde, ülkemizde pek çok taşı yerinden oynattınız. Tabii ki, olumlu anlamda söylüyorum. Kimi yargılanamazların yargılanmasına katkı verdiniz. Kişi başına milli gelirimizi 2500- 3000 dolarlar civarından 10 bin dolarlar civarına çıkardınız. Geçmişe göre halkımızın refah ve mululuğunu yükseltecek çok ciddi adımlar attınız. 

İki de bir ülke yönetimine darbelerle el koyan, askerlerin darbe merakları yönündeki eğilimlerini iyice kırdınız. Yine darbe hazırlıkları içinde olan kimi sivil ve asker kişilerin yargı önüne çıkarılmalarını sağladınız.. 

Anayasa ve yasalardaki birçok yersiz ve çağ dışı hükümleri değiştirmek suretiyle ülkemiz insanına yeni ve daha iyi yaşanır bir Türkiye hazırladınız. Bütün bunlar, ve daha çokları hürtürlü taktirin üstündedir. 

Henüz yapmadığınız, yapmanızı beklediğimiz en önemli değişim, gelir dağılımındaki uçurumların makul düzeylere getirilmesiydi. Bu konudaki icraatlarınızın bizleri tatmin ettiğini söylememiz mümkün değildir. 

Dar gelirli vatandaşların üzerindeki dolaylı vergilerin çok büyük yük teşkil ettiği sizlerin de malümudur. Bu nedenle vergi yükünün zengin ve üreten kesime yükletilmesi için acilen bir vergi reformu yapmanız, iktidarda bulunduğunuz sekiz yıllık süre içinde sizlerden beklediğimiz en büyük icraatlardandı. 

Üzülerek ifade etmek isterim ki, gelir dağılımı çok kötü bu ülkede. Gelir dağılımındaki bu adaletsizliklere burada örnekler vermeme gerek olmadığını düşünüyorum. Bir Başbakan olarak sizlerin de bu adaletsizliklerden haberinizin olduğundan yüzde yüz eminim. 

Toplumdaki bir çok bunalımın da temel sebebi olan bu gelir dağılımındaki adaletsizliğin giderilmesi için tüm toplumu tatmin edebilecek bir vergi yasası neden çıkarmadığınızı halen anlayabilmiş değilim. Sizin elinizi kim veya kimler tutmaktadır? Varsa böyle bir engel onu da lütfeder bizlerle paylaşırsanız mutlu oluruz. 

Özellikle dolaylı vergiler marifetiyle hiçbir geliri olmayandan da vergi almak utanç verici bir uygulama değil midir? Sizin maliye bürokratlarınızın kafaları bu kadar da çalışmıyor mu? Nedir bunun hikmeti anlamak istiyoruz. 

 
Toplam blog
: 72
: 525
Kayıt tarihi
: 20.07.08
 
 

Trabzon doğumluyum. Bir kamu kurumundan emekliyim, İktisat Fakültesi mezunuyum. İdeolojik saplant..