Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '12

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan antrenmanda çok hızlı çalışıyor…

Başbakan antrenmanda çok hızlı çalışıyor…
 

Sayın başbakanın bu kadar istekli çalışmasının nedeni artık malum. 2014 de başkan olmak. Böylece bir veya iki dönem daha dokunulmaz kalmak. Başarabilir mi?

Ciddi bazı engeller olmasa tabii ki başarır. Hem de çok rahat. Ülkenin neresinde olursa olsun, hangi kesim olursa olsun “bu iktidardan memnun musunuz?”sorusuna çok büyük oranda“hayır” diye cevap veriyor. Hangi gazeteyi açıp iktidarla ilgili habrlerin yorumlarına bakarsanız bakın büyük çoğunluk eleştiriyor. Seçimlerin sonucuna baktığınızda da %50 destek çıkıyor. Bu durum akla iki şeyi getiriyor. Ya insanlar konuşurken başka, oy atarken başka oluyorlar, ya da açıklanan seçim sonuçları gerçeği yansıtmıyor.

Hangi durumda olursa olsun başbakanın aday olacağı bir başkanlık seçimini kolayca kazanacağı düşünülebilir. Öyle görülüyor ki, başkanlığa geçişi, daha doğrusu başbakanı daha fazla siyasetin tepesinde okyanus ötesi görmek istemiyor ki ne yapıp edip başkanlık maddesini yeni anayasaya koymaya çalışıyorlar. Değilse hep biliyoruz ki başbakan, istediği her kararı meclisten çoğunluğu sayesinde geçiriveriyor. Bunu da tek bir maddelik anayasa değişikliği ile bir gece ansızın geçiriverir. Demokratlıkla çok da alakası olmayan iktidarın demokratik bir anayasa yapma peşinde olmadığı da artık kendi yandaşı yazarlar tarafından bile itiraf ediliyor.

Başkanlık sistemi olmazsa başbakan bu günkünden çok daha güçlü bir Cumhurbaşkanı olmayı arzu ediyor olabilir. Yaptığı çalışmalar bunu gösteriyor. Son konuşmalarından birinde partinin hücrelerine kadar değişikliğe gideceğini söylüyordu. Zaten bunun için de yıllardır yedekte bekletilen Numan beyi partiye davet etti. Verilmek istenen mesaj pekâlâ “bana dokunmayın, ben partiyi yeniliyorum” olabilir. Başka çalışmalar da var.

Mesela yargıyı tamamen ele geçirdikten sonra olaylara tam vakıf olmayanların anlayamadığı bazı kararlar. Masum ve silahsız insanları, hatta devletin emniyet müdürlerini vahşice öldüren müebbet hapis cezalı katiller birkaç gün önce tahliye edildi. Bu MHP ye bir selam görüntüsü taşıyor Hatta Katil MHP binasında Devlet Bahçeli‘nin fotoğrafları önünde Pişmanlık asla duymadım. O dönemin gereğini yaptık. Sayın başbakanımıza teşekkür borçluyum.” diye konuştu. Ardından şeriatçı katillerde salıverildi. Hatta bu yasadan faydalanan bazı KCK lılar da tahliye edildiler. Bütün bunlar yarın kendine karşı olacak kesimlere selam değil de nedir?

Aslında Ergenekon, balyoz gibi davalardan onca emekli ve muvazzaf subayın, gazetecilerin, vatanseverlerin, milletvekillerinin, bilim adamlarının salınmasını da başbakanın şu sıralar isteyeceğini düşünüyoruz. Ancak görülen o ki, o konular ile koalisyonun diğer ortağı ilgileniyor. Başbakan da zaman zaman rahatsızlığını ifade eden açıklamalar yapsa da gücü daha fazlasına yetmiyor. Oysa o kesime de bir selam çakmak sanırız çok anlamlı olabilirdi

Şimdi bunları okuyanlar sakın demokrasi, hukuk, adalet falan demesin. Demokrasiyi bir tramvay olarak görenlerin hukuku ve adaleti de ancak bu kadar olur. Bu coğrafyada yaşayan insanlar biat etmekte israr ettikleri sürece de bu günleri de arayacağımız kesindir.

İzmir 2012-07-16

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..