Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mayıs '08

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan ayak takımını kendinden biliyor!

Başbakan ayak takımını kendinden biliyor!
 

Iste ülkemizin başları.


Kızmayın adama; anlamadan dinlemeden yükleniyorsunuz o ulvi insana, o aslında yaptığı vicdan muhasebesini size anlatmaya, sizlerden bu güne kadarki yapılan icraatlardan ötürü özür dilemeye çalşıyor, lafın sonunu duymadan hemen feveran ediyorsunuz.

Ne diyor başbakan? ‘Ayakların başları yönettiği bir yerde kıyamet kopar' E, yanlış mı söylüyor adam? Kopmadı mı, Kasımpaşanın bağrından salına salına gelen, kendine ait hiçbir fikri, siyasi görüşü, hayat felsefesi olmayan ve her nevi emri yurtdışından alarak bu ülkeyi yöneten ve ülkeyi vefalakete, bölünmüşlüğe, satın alınmışlığa sürükleyen kendisi gibi 'ayak takımı' olan arkadaşları değil mi?

Adam biz baş olduk da ne oldu, ülkenin en hayati meseleleri ile ilgili çözümler arayalım 1 Mayıs kutlamalarına gelene kadar, en sonunda fark ettim ülke elden gidiyor, bizim gibi 'ayak takımından' yönetici olmazmış diyor, siz de nümayiş çıkartıyorsunuz. Başbakan ne söylüyorsa olumsuz almayın artık, hep kendinden ve mahalle arası arkadaşları ile yaptıkları icraatlardan biliyor.

Malesef bir ülke bu minval bir yönetim krizine girdi mi, durumu kotarmak gerçekten de biraz zor oluyor. Ülkemizde siyasetçi yetişmiyor, bu işin karaktere hitap eden kısmının okulu olmaz ya gerçi, lider olabilmek için mangal gibi yürek, çelik gibi bir haysiyet, kimsenin tesirinde kalmadan kendi kararlarını uygulayabilecek bir şahsiyet, kudretli bir sorumluluk duygusu, yaptıklarının arkasında durup, hata yaptığı vakit kendini feda etmekten çekinmeyecek kadar da hakkaniyetli bir kişi olması gerekiyor ki içinde bulunduğumuz dönemde zaten bu tarz bir karaktere sahip insan bulmak çok zor. Sahip olması gereken, tarih, ekonomi, siyaset, diplomasi gibi bilgileri hiç hesaba katmıyorum zaten onlar birer zorunluluk.

Velhasıl başbakan haklı, yürümeyin adamın üstüne hemen, biz yapamadık, bir an önce buna bir çözüm bulmaya çalışın diyor ki, aslında çok zamanı çünkü “Ayaklar baş olursa, ülkeler böyle felaketlerle yüz yüze gelmek zorunda kalıyor” peşin hükümlü olup her söylenene hemen kızmayın, metanetinizi koruyun, elbet bir çıkar yol bulunur.

Bunda sonra yapılacak tek bir şey kalıyor geriye; size ulaşır mı onu anlamak için ve, yazının editörden geçip geçmeyeceğine anlamak için papatya falı bakmak. Geçicek ! Geçicek ! Geçicek! Geçmicek ! Yinede keyifle okumalar dilerim

 
Toplam blog
: 58
: 795
Kayıt tarihi
: 14.01.08
 
 

1978'de dünyaya gelmişim şirin bir anne babanın ilk erkek evladı olarak. Istanbul'a göçmüşüz sonra k..