Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Başbakan Binali Yıldırım ve 65. Hükümet

Başbakan Binali Yıldırım ve 65. Hükümet
 

Haziran 2015 itibariyle, çok yakın tarihi bir film şeridi gibi göz önüne getirdiğimizde, Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki AKP seçimlerde birinci parti olmasına rağmen meclis çoğunluğunu kaybetmiş, CHP ile 32 gün süren “istikşafi” koalisyon görüşmeleri yapmış, bu kez de onlar, aldatıla-aldatıla(!) koalisyon görüşmeleri ile muhalefeti aldatmışlardır!.. 

Temmuz 2015 itibariyle, Suruç ve Ankara Gar başta olmak üzere birçok terör eylemi IŞİD ve PKK  tarafından gerçekleştirilmiştir. 1 Kasım 2015 tarihinde tekrar yapılan seçimlerde AKP tek başına 4. kez iktidar olmuştur!.. 

Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı olarak görev yaptığı sürede, Dışişleri felç olmuş, sıfır sorun masalından, sıfır komşumuz kalmış, Başbakanlığında “stratejik derinlik” tavan yapmış, Rusya uçağı düşürülmüş, Şam'ın eski şehir kısmında yer alan,  dünyanın en büyük ve en eski camiilerinden biri olan Emevi Camii'nde namaz kılınamamıştır!..

Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığı ülkeye bir yarar sağlamamış, altındaki koltuk tereyağdan kıl çeker gibi çekilmiş ve düşürülmüştür! Düşürülmesi memleketin yararına olmuştur. Buna rağmen herhangi bir toplantıda veya açılışta, eline mikrofon verildiğinde hala bar bar bağırmaktadır!.. 

Sayın Binali Yıldırım ve 65. hükümetimizin başına gelmeyen kalmamıştır! Ordu, Yargı ve Emniyet içine sızarak örgütlenmiş ve "tesbih çeken el tetik çekmez"  diye yıllarca dinle aldatılan topluma ılımlı gösterilmeye çalışılan cemaat, hükümete darbe yapmaya kalkışmıştır! Yurttaşlarımız öldürülmüştür! TBMM bombalanmıştır! Doğu ve Güneydoğu illerimiz yaygın olmak üzere, batı’da büyük şehirlerimiz IŞİD ve PKK terör saldırılarına maruz kalmıştır!..

Sayın Binali Yıldırım; bütün bu olup bitene rağmen, ağırbaşlı ve sakin durarak, ülkemizi badireden çıkarmaya, komşularımızla önceden ekilmiş düşmanlıkları ortadan kaldırmaya, dostlukları arttırmaya, üretim ekonomisi ile işsizliğe ve yoksulluğa çare bulmaya çalışmaktadır.

Bir önceki ‘kariyer ve liyakat olarak yüksek profilli hükümet’ makalemde ”65. hükümetimizin üretim ekonomisi, demokratikleşme ve dış politikada komşularımızla dostlukları arttırmaya yönelik kararları, Ana Muhalefet Partimiz tarafından desteklendiği takdirde, kendilerinin ve ülkemizin yararına olacaktır” dediğim gibi, Sayın Yıldırım ve Sayın Kılıçdaroğlu bu konularda birlikte davrandıkları takdirde, karşılarında hiç bir siyasal güç, kişi veya parti duramayacaktır!..  

 
Toplam blog
: 108
: 900
Kayıt tarihi
: 18.08.07
 
 

Orhan UZEL Seyitgazi / Eskişehir 1951-Mimar (ADMMA)-CHP ve Mimarlarodası Üyesi-Çankaya / Ankara ..