Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

31 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan bir duyum almış, Kadıköy belediyesi içki yasağı koymuş!

Başbakan bir duyum almış, Kadıköy belediyesi içki yasağı koymuş!
 

Siyaset, karayı ak, akı kara gösterebilme sanatı olarak tarif etsek pekte yanlış olmaz sanırım. Bu işin ustasıda AKP'li Başbakan Yardımcıları ve Başbakan Erdoğan'dır.

Taze örnek, CNN ve kanal D'nin Başbakan'la yaptığı ortak basın toplantısında gördük, Afyon'da Vali'nin aldığı içki yasağı hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, Afyon'daki olayı bütün içeriğiyle bilmiyorum, bir değerlendirme yapmam doğru olmaz diye cevapladı. Devamında bir duyum aldım, Kadıköy Belediyesi içki yasağı koymuş, AKP Belediyesi bunu yapsaydı bütün medya çalkalanırdı diye cevap verdi.

Birincisi, Afyon'da Vali tarafından konan içki yasağı, mahkeme tarafından iptal edildi. Bakan Hayati Yazıcı'nın, tepkisinede neden olan bu olaydan, Başbakan'ın haberi olmuyor da, duyum üzerine Kadıköy Bel.nin içki yasağı koyduğunu, bilgilendirilmeden rahatlıkla uluorta söyliyebiliyor.  

Halbuki Kadıköy'deki olay, içkili mekanların kaldırımları işgal etmesinden kaynaklanan, bundan rahatsız olan, orada yaşayan ve sokaktan geçen yayaların itirazları sonucu masaların kaldırılması idi. Özellikle Kadife sokak dikkatleri üzerinde topluyordu.

İrfansız İzmir'e irfan sahibi müftü atayan, Diyanet İşleri Başkanı'na laf söyletmiyen, Başbakan CHP'yi, MHP'yi tenkit etmek için türlü bahanelerle kendine mevzi açmakta pek usta olduğunu görüyoruz.

Başbakan Anayasa'nın 58. md.sinin 'devlet gençleri alkol, uyuşturucu maddelerden, kumar ve benzer kötü alışkanlıklardan korur diyor.  İyi güzelde balici, tinerci çocuklar için ne yapılıyor. Alkolü yasaklamakla mı bunların önünü alacaksınız, yoksa tek tip insan mı yetiştireceksiniz?

Onlarca kadının şiddete maruz kaldığı, öldürüldüğü bir ülkede, kadını eve kapatarak mı  çözüm bulacaksınız? İleri demokrasiden millet bunumu anlayacak?

Artık bu milleti balık hafızalı görmekten vazgeçmenin zamanı gelmedi mi?   

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..