Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '10

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan’da insan…

Başbakan’da insan…
 

Hepimiz insanız…

Yani; hepimiz et, hepimiz kemik, hepimiz kan…

Nasıl zaaflarımız da varsa hayat karşısında, üstün yanları da var her birimizin. Doğrularımız, yanlışlarımız var. Nasıl neşeleniyorsak, hüzünleniyoruz da zaman zaman.

Bir mevki sahibi de olsa, hatta ülkenin yönetiminde ki en üst düzey isim dahi olsa; nihayetinde tüm bunlar Başbakan içinde geçerli. Nitekim daha dün gibi hatırlıyorum; 12 Eylül zulmü söz konusu edilince nasıl da duygulanmıştı; hesap soracağını söylemiş, kameralar karşısında ağlamıştı Başbakan…

Hayır hayır… Kenan Evren’den hala hesap sorulmadığını hatırlatmak için yapmış bile olsam bu girişi, yüz yaşındaki o adamdan hesap sorulup sorulmamasından daha önemli olduğuna inandığım bir konuya getirmeye çalışıyorum sözü. Bırakın hesap sorulmamış olmasını, üstüne üstlük emekli maaşına zam yapılmış olmasını dahi önemsemiyor değilim. Bu konuyu açmış olmamın sebebi başka.

Hatırlayacaksınız, bir süre önce WikiLeaks internet sitesi, Türkiye’deki Amerikan Büyükelçi’lerinin yazdığı iddia edilen birtakım belgeler yayınlamıştı. Bu belgelerde birçok AKP’li yetkiliye, hatta bizzat Başbakan’a yönelik akıl almaz iftiralara yer veriliyordu. Bu nasıl bir kumpastır ki; ABD’li yetkililer sık sık belgelerin doğruluğunu ima etmekten, hatta açık açık ifade etmekten geri kalmıyorlardı.

Haklı olarak Başbakan çok sinirlenmiş; bunların yalan ve iftira olduğunu açıkça ifade ederek, o yalan ve iftiraların sorumlularından hesap soracağını söylemişti.

İşte yukarıda, 100 yaşına yaklaşan o adamdan hala hesap sorulmamış olduğunu hatırlatmamın gerçek sebebi budur. Ne yazık ki aradan geçen zamana rağmen bu müfterilerden sorulacak olan hesabın akıbeti de, Kenan Evren’e sorulacak olan hesap gibi unutulmuş görünüyor.

Kenan Evren’e sorulacak olan hesabın acelesi yok şu an. Çünkü bir darbe daha yapabilecek potansiyelin çok uzağında bulunuyor kendisi. Oysa WikiLeak, her an gerek Başbakan’ı, gerekse Türkiye’yi hedef alacak yeni bir iftira kampanyası başlatabilir. Böyle bir kampanya karşısında “müfterilerden hesap soracağız” şeklindeki sözler dahi kifayetsiz kalabilir.

Bu sebeple ne %58, ne de %42 olarak sıkboğaz etmediğimiz Başbakan’ı, WikiLeaks konusunda daha titiz olması konusunda uyarmayı görev biliyoruz…

Bu olayda sorumluluğu bulunanlardan derhal hesap sormanızda büyük fayda vardır sayın Başbakan… Çünkü bu konuda gösterilecek bir zafiyet, bu tür hesaplar içerisinde olanları daha da cesaretlendirecektir. Hatta ülkenin, böyle kumpaslar karşısında savunmasız olduğu görüntüsü dahi verebilecektir.

Başbakan’da insan… Yoğun gündem içerisinde bazı şeyler unutulmuş olabilir. Ancak unutmamak gerek ki, önümüzde hızla yaklaşan bir genel seçim vardır. Bu süreçte yeni vaatlerde bulunmak, yeni sözler vermekte gerekebilecektir.

Not: 12 Eylül askeri darbesi yapılmış, tek kanallı siyah beyaz televizyonumuzda, mikrofon hangi vatandaşa uzatılsa aynı şeyleri dinliyorduk. Vatandaş darbeyi övüyor, büyük bir kısmı sözlerini şu cümle ile tamamlıyordu;

“Kenan Paşa, çok yaşa…”

Kenan Evren’e olan sevgimizden değilse bile, Başbakan’ın önce WikiLeaks daha sonra da darbecilerden hesap sorulacağına dair inancımızı sıcak tutarak, aynı temenniyi bir kez de biz seslendirmek istiyoruz;

“Kenan Paşa, çok yaşa…”

 
Toplam blog
: 57
: 1683
Kayıt tarihi
: 29.05.08
 
 

21/12/1966 doğumlu olup Mersin Meslek Yüksek okulu İşletme bölümü mezunuyum. Bir deri firmasında ..