Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Başbakan'dan "Hangi gazeteleri okuyalım, hangilerini okumayalım" dersi...

Başbakan'dan "Hangi gazeteleri okuyalım, hangilerini okumayalım" dersi...
 

Resim: www.milliyet.com.tr


Sayın Başbakan "Partimin mensupları olarak yalan yanlış bu haberleri yapan medyaya karşı sizler de kampanyanızı başlatın, sürdürün. Bu gazeteleri evlerinize sokmayın, almayın" diyor. Bunun tersi ne oluyor: Bizim hakkımızda doğru haber yapan gazeteleri alın, bizi öven gazeteleri okuyun.

Özgürlükçü Başbakan, eleştirilince çok sinirleniyor. Basına ateş püskürüyor. Demokrasiye inanan ve her zaman demokrasiden bahseden Başbakan, basının eleştirme veya haber değeri taşıyan her haberi halka duyurma hakkını kullanmasını istemiyor. Başbakan'a göre Başbakan'ı eleştiren, hükümeti eleştiren her haber yalan.

Öte yandan basını dolaylı olarak tehdit ediyor. Ne diyor: "Hangi dilden anlarsanız o dilden konuşuruz." Yani gazetelerinizi almayarak sizi cezalandırırız. Daha ileri giderseniz özgürlüğünüzü kısıtlarım veya kısıtlarız demek istiyor.

Basın'ın haber değeri taşıyan her haberi duyurabilir. Yapılan haberler doğru da olsa, yanlış da olsa haberi yapılan kişi bunun aksini ispatlayabiliyorsa ispatlar. Başbakan basınla uğraşmak yerine işine bakar, devletin sorunlarıyla ilgilenir, ekonominin sorunlarıyla uğraşır, krizlere karşı önlemler alır, halkın refah düzeyini yükseltmeye çalışır, halkın fakirleşmesini önlemeye çalışır, her şeyin birbiriyle orantılı olmasını sağlar ve mutlu bir toplum oluşturmaya çalışır.

Bir Başbakan ülkesindeki yolsuzluklarla mücadele eder. Basın bahsetse de bahsetmese de Başbakan o yolsuzlukları bulur, ortaya çıkartır ve cezasının verilmesi için adalete teslim eder.

Demokrasi ile yönetilen ülkelerde en önemli özellik ve en büyük kazanım halkın kendi kendini yönetebilmesidir. Halkın kendi kendini yönetebilmesi için her şeyden haberi olması gerekir. Kendi görüşlerine zıt olan görüşleri duymayan bir toplum demokrasinin nimetlerinden faydalanamaz, doğruyu, yanlışı seçemez ve haklıya, haksıza karar veremez. Aynı doğrultuda, hiçbir şeyden haberi olmadan yaşayan bir toplum bir şeylerin ters gittiğinin farkına varmazsa ve karar verme özgürlüğünü yitirirse, özgürlüklerini belli bir kesimin eline vermiş olur ve o toplumun ömrü uzun olmaz. İşte bu yüzden basına saygı gösterilmesi gerekir.

Beni öven benim dostum, yeren ise düşmanım anlayışıyla ülke yönetilmez. Hele hele Türkiye gibi var olduğu günden bu yana özgür yaşayan bir ülke asla ve asla bu tür bir anlayışla yönetilemez.

 
Toplam blog
: 301
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.05.07
 
 

"1988 Adana doğumluyum. Oldukça başarılı bir öğrencilik serüvenimin ardından eğitimimi noktaladım..