Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Haziran '11

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan Doktordan fena fırça yedi

Başbakan Doktordan fena fırça yedi
 

Olay 16 Haziran 2011 de oluyor. İngiltere Başbakanı David Cameron hasta ziyaretine medya mensupları ile birlikte gidince kendini eşini az rastlanır bir olayın ortasında buldu.

Görüntüleri youtube de yayınlandı.

http://www.youtube.com/watch?v=mxjC2ECKjfo

Lonra’daki Guy’s hastanesinde yaşanan olayda, Başbakan ve yardımcısı, hastanenin hijyen kurallarına uyulması konusunda hassas olan bir doktorun tepkisini hesaba katmamıştı.

Başbakan, yardımcısı Nick Clegg ile birlikte hastaların sorunlarını dinlerken doktor David Nunn odaya giriyor. Başbakan ve yanındakileri fırçayı basıyor.

Televizyon ekibinin ayaklarını işaret eden doktor, bir hastane odasına hijyen kurallarına uymadan nasıl girdiklerini soruyor ve dışarı çıkmalarını istiyor.

Doktorun gösterdiği reaksiyon karşışında ne yapacağını şaşıran Başbakan Cameron çekim ekibinden dışarı çıkmalarını istiyor.

Bu olayın ardından hastaneden yapılan açıklamada, “Personelimizden bir kişi, enfeksiyon bulaşmasını önlemek için alınan önlemler hakkında endişesini dile getirdi. Ancak bu personelimizin büyük kısmı tarafından paylaşılan görüş değildir” denildi. .

Aslında burada doktorun abartılı bir davranışı var.

Çekimlerden olayın geçtiği odanın bir yoğun bakım olmadığı anlaşılıyor. Yoğun bakımlarda hasta ziyaretleri yapılamaz. Seçimden önce, CHP başkanı Kılıçdaroğlu da, yoğun bakımda yattığı için Hopa da yaralanan, koruma polsini ziyaret edemedi.

Olayın geçtiği yer, enfeksiyon kliniği olsa, bu kliniklerde de ziyaret yasağı vardır, ama bu enfeksiyon kliniklerinde ayağı alçılı hastalar olmaz. Ayrıca, enfeksiyon kliniğindeki ziyaretleri düzenlemeyi de ortopedi uzmanı yapmaz.

Yani olay epey karışık, olan da İngiliz başbakanı ve yardımcısına oluyor.

Akıllara bu olay Türkiye’de olsa acaba bu doktorun hali ne olurdu?

Önce korumalar, tarafından derdest edilirdi.

Sonra şovmen olduğu söylenir, prim yapmaya çalıştığı söylenirdi.

Sonra da bir sonraki seçimde, bir partiden milletvekili adayı olabilirdi.

Aklıma gelenler bunlar,

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..