Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başbakan durmadan konuşuyor!.. (1)

Başbakan durmadan konuşuyor!..   (1)
 

Anadolu Ajansı- Sinan Gül


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’nın AKP’ nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’nde açtığı dava başta AKP olmak üzere Türkiye ve dünyada şok etkisi yarattı.


AKP, kalesine beklenmedik bir gol yiyen futbol takımına döndü. Öyle bir gol ki, yarattığı şok dalgaları büyüyerek neredeyse tsunamiye dönüştü. Üzerinden günler geçmesine rağmen AKP’ de sular bir türlü durulmuyor!..


Başbakan vekillerine “itidal” uyarısında bulunuyor ama kendisi hiç susmuyor; durmadan geziyor, konuşuyor, konuşuyor, konuşuyor…

Başbakan Erdoğan’da bir panik havası var. Ne yapacağını, ne söyleyeceğini, nasıl davranacağını bilmiyor gibi. Bu durum ne yazık ki o muhteşem vücut diline! Ve konuşmalarına da yansıyor.

Kapatılma davasının ertesi günü Güneydoğu turuna başlaması anlamlıydı!.. İlk durağı ise eşinin memleketi Siirt oldu. Siirt eniştelerini bağrına bastı. Burada davaya ait ilk eleştirisini yaptı;

"Ak Parti'ye değil milletin iradesine yönelik bir adımdır"

Milletin iradesini, partisine oy veren yüzde 47 ile sınırlamış. Onun için yüzde 47 Türkiye’nin tamamı demek... Peki, AKP’ ye oy vermeyen yüzde 53 kesim; onlar ne olacak?

Onlar ötekiler!.. Başbakan seslerine kulaklarını tıkamış, mitinglere gözlerini kapatmış…

“Onlar!” diyor konuşmalarında sürekli olarak “Onlar!”

“Onlar” dediğiniz kim Sayın Başbakan?

Hani siz herkesin başbakanıydınız?

Demek ki ben haklı çıktım; “Bu başbakan benim başbakanım değil “derken…

Başbakanın konuşmalarından bazı alıntıları burada sıralamaya devam ediyoruz;

"Memleketi düşünmüyorlar. Biz soğukkanlılığımızı koruyacağız"

Soğukkanlılığını koruyamıyor. Durmadan konuşuyor. Kendisiyle birlikte, eski yeni meclis başkanları, birtakım yandaş medya mensupları, bazı özde değil, sözde sendika başkanları, düzenlerinin bozulacağından korkan birkısım medya patronları, yeni türeyen zengin takımı, yeşil sermaye, v.s, v.s.

Koro halinde bağırıyorlar, Cumhuriyetin savcısını suçluyorlar!..

“AKP iktidarımla geçen 5 yılda bugün bu kardeşinizin! Başbakanlıkta 5'nci yılı. Yani bu Siirt'imiz çok anlamlı bir şehir. Hep böyle anlamlı günlerde Siirt'te oluyoruz. “

Kısaca Siirtlilere; “Bu kardeşinize, eniştenize sahip çıkın, bakın hep anlamlı günlerde sizinle oluyoruz.

“Camiler kışlamız, minareler süngümüz” şiirimi de sizlere okumuştum, bir vekili yerinden edip, sizin ilinizden vekil oldum, hamd olsun. Bunun kıymetini bilin, bana sahip çıkın!” demek istiyor…

“Ak Parti'yi kurma kararını millet verdi, siz verdiniz. Ak Parti bu milletin vicdanından, aklından doğdu. Ak Parti de milletimizi kucakladı.”

Kucaklamak bir yana kadınlarımızı, kızlarımızı türbanlı-türbansız, açık-kapalı olarak böldüler!.. Birbirlerinden hoşlanmayan, bazı yerlerde nefret eden bir toplum yarattılar. Sadece kendilerine yakın olanları kucakladılar. Mitinglerde Cumhuriyet’e ve Atatürk’e sahip çıkmaya çalışan vatansever çağdaş, laik Türk kadınları “bir araya gelmiş salak kadınlar” olarak nitelendirildiler. AKP zihniyetinin ürettiği zavallı beyinler tarafından çalışan kadınlar; “kocalarını aldatan kadın!” damgası yediler!..

Devam edecek…

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..