Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '09

 
Kategori
Ekolojik Yaşam
 

Başbakan Erdoğan'a "Van Minüt" çağrısı

Başbakan Erdoğan'a "Van Minüt" çağrısı
 

İklim değişikliği yaşamakta olduğumuz bir gerçek. Bugün, dünyamız geçen iki bin yılın en yüksek sıcaklık değerlerine sahip. Mevcut eğilimler devam ederse, bu yüzyılın sonunda, geçen iki milyon yılın en yüksek küresel ısı derecelerine ulaşacağız. İçinde bulunduğumuz dönem dünya tarihinin kaydedilen en yüksek dönemi olmayabilir, ancak bu sefer farklı olan sıcaklığın küresel olması ve bu durumun artık doğal mekanizmalarla açıklanamıyor olması. Bunun en büyük sorumlusu ise insanoğlu.

Bir asırdan uzun bir süredir enerji ihtiyacı, petrol, kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıtlardan karşılılanıyor. Bu da küresel ısınmaya neden olana karbondioksit gazının atmosfere salınmasını arttırıyor. Diğer sera gazı etkisi yapan gazlar ve ormansızlaştırma ise süreci çok daha fazla hızlandırıyor.

Kopenhag’da yapılacak Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi, iklim değişikliği kaosunu önleyebilmek için en iyi fırsat. Dünya liderleri insanları, çevreyi ve gezegeni korumak için sorumluluk alarak birlikte çalışmak ve zirvede yasal olarak bağlayıcı, istekli, eşitlikçi ve hakkaniyetli olan süreli ve yeterli salım azaltımları üzerine anlaşmak zorunda.

Türkiyenin de bu anlamda üzerine düşeni yapması ve Kopenhag’da Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla en üst düzeyde temsil edilerek iklim kaosunun çözümünde adil bir çerçevede sorumluluk paylaşarak liderlik örneği göstermesi gerekiyor.

KAYNAK: GREENPEACE.ORG
http://www.turkiyeinternette.com/haber/6241-ekoloj-dunya-basbakan-erdogana-van-minut-cagrisi.html
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..