Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '09

 
Kategori
Haber
 

Başbakan Erdoğan Davos Zirvesi'nde rest çekti!

Başbakan Erdoğan Davos Zirvesi'nde rest çekti!
 

Başbakanımızın tutumu doğru mu yanlış mı? Yorumlarınızı bekliyorum.


Başbakanımız Davos Zirvesi'ndeki Gazze Paneli'nde sinirlenerek bitmek üzere olan toplantıyı, bitmeden terk etti.

* Başbakan Erdoğan, öğleyin yapılan Azerbeycan oturumundan gergin geldiği için, Davos'taki Gazze oturumu da biraz gergin bir havada başladı.

* Erdoğan, oturumda Peres'e en sert eleştirileri yönelten isimdi. Onu bu kadar sinirlendiren Gazze'deki zulüm kadar, Peres'in el kol hareketleri ve yüksek ses tonu oldu.

* Peres'in üslubu ve oturumu yöneten moderatörün yanlı tutumu, başbakanı kızdırdı. Erdoğan, konuşmasını 12 dakikada kesmek isteyen ve eliyle koluna dokunan moderatöre "One minute... one minute..." diye müdahale etti. Moderatörün yanlı davranışı devam edince, kulaklığını çıkararak konuşmasına devam etti.

* PERES'e 25 dakika söz hakkı verilmesine rağmen kendisine bu kadar süre tanınmamasının haksızlık olduğunu belirtti.

* Daha sonra Peres'e de sert bir üslupla yanıt veren Erdoğan, "öldürmeyi siz çok iyi bilirsiniz" deyip o sinirle yerinden kalktı. Paneli terk ederken de "Davos benim için bitmiştir" deyiverdi.

* Moderatör'ün eline vuran Erdoğan, daha sonra yaptığı basın toplantısında bundan pişman olmadığını belirtti. Moderatör'ün tavrına sinirlendiğini kaydetti.

Peres, Erdoğan'ın çıkışı sırasında başını çevirdi ve bu durumu görmezden gelmeye ve aldırmamaya çalıştı. Erdoğan, oturumu terk etmesine moderatörün neden olduğunu, tavrının da ona yönelik olduğunu açıkladı.

* Daha sonra Erdoğan bir basın toplantısı yaparak, terk ediş sebebini açıkladı.

* Basın toplantısından sonra da Peres, Erdoğan'a telefon ederek, olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü belirtmiş ve özür dilemiş.

ERDOĞAN’IN PERES’E SÖZLERi

* Sayın Peres ben den yaşlısın sesin çok yüksek çıkıyor biliyorum ki sesinin bu kadar yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisidir

* Öldürmeye gelince siz çok iyi bilirsiniz.

* Ülkenizde Başbakanlık yapmış kişilerin sözleri vardır.

* Tankların üzerinde Filistine girdiğimde kendimi mutlu hissediyorum diyen başbakanlarınız vardı.

Bu sözleri, Türkiye Başbakanı Erdoğan'ın uluslararası bir zirvede alenen söylemesi doğru mudur? Bu tartışılır.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN SERT SÖZLERİ

"Biz insanı yardım gönderiyoruz, 15 gün kapılarda bekletiliyoruz. Kızılay 15 gün kapıda bekletildi, rica minnet kabul ettirdik." diyen Başbakan

"Hep demokrasiden yanayız dedik ya. O zaman bu demokratik mücadeleyi vermiş ve onları kazananları saygıyla karşılayabiliriz." diyerek Hamas'ı savundu.

Diğer ülkelerin terörist olarak kabul ettiği HAMAS'ı başbakanımızın müdafaa etmesi ne derece doğrudur? Bu da tartışılır.

Birileri de, "Siz de PKK'yı muhatap olarak alın, seçimlere katılsınlar o zaman!" demez mi? HAMAS "İsrail'i haritadan sileceğiz" sloganıyla hareket ediyor.

Ben şahsen başbakanımızın Davos'taki çıkışını haklı buluyorum ama üslup yanlıştı. Paneli terketmemeli, soğukkanlılığını muhafa etmeliydi. Uluslar arası toplantılarda, ülkemizdeki muhalefete takındığı tavrı takınmamalı, devlet adamı görüntüsü vermeli ve bir Devlet Adamı gibi davranmalı.

Türkiye, İsrail ile Filistin arasında arabuluculuk çalışmaları yürüten bir ülke konumundayken, tarafsızlığını iyice yitirmiş oldu.

Bu arada Arap Dünyası, bizim başbakanımızın davranışından gurur duyuyorlar. Ülkemizin menfaatleri için de böyle davranabilseydi bizler de gurur duyardık.

Bloğumu okuyanlardan bu konudaki düşüncelerini belirten yorum yamalarını rica ediyorum.

Başbakanımızın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kaynak ve resimler: galeri.internethaber.com

Mustafa Mumcu, 30 Ocak 2009 / 00:05

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..