Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan Erdoğan’ın Arena Tepkisi, Gazete Başlıklarına Nasıl Yansıdı?

Başbakan Erdoğan’ın Arena Tepkisi, Gazete Başlıklarına Nasıl Yansıdı?
 



15 Ocak’ta Türk Telekom Arena’nın açılışı yapıldı.

Galatasaray’a gönül verenlerin, futbolseverlerin merakla bekledikleri bir açılıştı. Ancak açılışa protestolar damgasını vurdu. Ardından “Stat kimin malı?” soru gündeme geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sorunun yanıtını verdi:

“Seyrantepe Stadı’nın A’dan Z’ye yatırımında, Galatasaray Kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis TOKİ tarafından yapılmıştır. Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir. Tahsis ile ilgili anlaşma da henüz yapılmadı.”

Bugün de, Galatasaray’ın stadı denen Ali Sami Yen’le ilgili şunları söyledi:

“Ali Sami Yen Stadı Galatasaray'ın stadı değildir. Orası da devletin de milletindir üst kullanım tahsisi yapılmıştır.Bizler devlet olarak Seyrantepe'yi yaparken orasını da tabii ki değerlendireceğiz.”

Tatışmalara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın, “Stadın daha anlaşması yapılmadı” sözünü bir tehdit gördüğünü belirterek sert çıktı:

“Bu Hitler mantığıdır. G.Saray Başkanı, iktidar baskısıyla dahi olsa, boyun eğmemelidir. Benim bildiğim hiçbir G.Saraylı baskıya boyun eğmez."

*****

Futbol, toplumda yaşamında önemli bir yer tuttuğu için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Arena’yla ilgili söyledikleri gazetelerde önemli bir yer buldu.

Protestolu açılışın, Türk Telekom Arena’nın tarihinde önemli bir yer tutacağına inandığımız için, konuyla ilgili gazete başlıkları derlemeyi “tarihe not düşmek” olarak gördük.

İlk sayfadan veren gazeteler:

Cumhuriyet (‘Arena’ kavgası), Güneş (Galatasaray’ın bir Allah kuruşu yok), Zaman (Polat: Başbakan’ı protesto edenleri görüntülerden bulup stada sokmayacağız)

Başlık üstüne taşıyan gazeteler:

Akşam (Bu stadı TOKİ yaptı Galatasaray’ın bir Allah kuruşu yok), Bugün (Ayıba tepki yağdı), Fotospor (‘Arena’yı G. Saray’a henüz vermedik!), Fotogol (Galatasaraylılar çıldırdı), Radikal (Protestocuya Arena kapalı), Sabah (İyilik yaptık denize attık), Star (Balık bilmezse Hâlik bilir), Taraf (Erdoğan’ı yakan Erdoğan), Vatan ('600 trilyonun karşılığı bu olmamalıydı')

Başlıktan veren gazeteler:

'Padişah'a tepki (Birgün)

(Yandaşlarının 'Türkiye seninle gurur duyuyor', 'Çok yaşa padişahım' sloganlarına ve her söylediğinin alkışlanmasına alışan Erdoğan, bu kez protestoların hedefinde.)

Arena’da siyasi kapışma (Fanatik)

(Açılış maçında protesto edilen Başbakan Erdoğan, “Stadı daha Galatasaray’a vermedik” derken, Kılıçdaroğlu da tartışmaya katıldı: Stat halkın parasıyla yapıldı)

600 trilyonun karşılığı bu mu? (FotoMaç)

( Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Stat ve çevresine 600 trilyonluk yatırım yaptık. Karşılığı bu almamalıydı” derken, yaşananlar kamuoyunda tepkiyle karşılandı)

Polat: Protestocu stada alınmayacak (HaberTürk)

(Galatasaray Başkanı Polat, yeni statta Başbakan'ı protesto edenlerin 240 kameradan belirlenerek bir daha maçlara alınmayacaklarını söyledi.)

Karşılığı bu olmamalıydı (Hürriyet)

(Islıklı protestolar yüzünden Türk Telekom Arena Stadı’nı eden Başbakan Erdoğan, “Oraya yaptığımız yatırım 600 milyonu bulmuştur. böyle bir yatırım karşılığı bu olmamalıydı” dedi)

O statta bir Allah kuruşu paranız yok
(Milliyet)

(Erdoğan, Türk Telekom Arena'nın açılışında maruz kaldığı tribün protestosuna sert tepki gösterdi.)

Konuşamadılar (Ortadoğu)

(Cami avlusunu bile miting alanına çevirerek siyasi şovlar yapan Başbakan Erdoğan’ı; halk bu sefer Galatasaray’ın Türk Telekom Arena Stadyumu’nun açılışında konuşturmadı....)

Daha anlaşma yapmadık
(Posta)

(Başbakan Erdoğan, önceki akşam Türk Telekom Arena'nın açılışında maruz kaldığı tribün protestosuna tepki gösterirken, "Oraya 600 trilyonluk yatırım yaptık. Galatasaray Kulübü'nün bir Allah kuruşu parası yoktur. Tesisi TOKİ yaptı. Kullanma hakkı Galatasaray'a verildi ama daha bu anlaşma yapılmış değil" dedi.)

Tayyip Aslan'ı tehdit etti (Sözcü)

(Erdoğan, "GS'nin Seyrantepe'de kuruşu yoktur. Ayrıca daha anlaşma yapmadık" dedi. Taraftar ise, “Nasıl kuruşu yokmuş. Alş Sami Yeni vermedik mi?” diyor)

Ayrımcılık yapmadık (Türkiye)

(Başbakan, Türk Telekom Arena’daki protestolar için “Ben ve bakanlarım farklı takımlara gönül verebiliriz ama bu hizmette ayrıma yol açamaz” dedi)

Karşılığı bu olmamalıydı
(Yeni Şafak)

(Başbakan Erdoğan, önceki akşam Türk Telekom Arena'daki protestolar için "600 milyonluk yatırımın karşılığı bu olmamalıydı. Seyrantepe'de A'dan Z'ye yapımında Galatasaray Kulübü'nün bir Allah kuruşu yoktur. Ama biz, 'At denize, balık bilmezse Halik bilir' diyoruz' dedi.)

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..