Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında esti gürledi!

Başbakan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında esti gürledi!
 

Son günlerde siyasetin dozu artarken, hakaretler, küfürler havada uçuşuyor!

İşte bunun en son örneği, AKP Genel Merkezi’ndeki Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sözleri.

Başbakan, kendisi gibi düşünmeyen kişi ve kurumlara açıkça hakaret etti. CHP ve BDP'ye ağır sözlerle yüklendi. Erdoğan, Afyon'daki patlamanın nedenlerini es geçti, Yaptığı tüm sınavlar skandalla sonuçlanan ÖSYM Başkanı Demir’den “Değerli bilim adamı” diye söz etti. Tabi yeni eğitim sistemini de savundu.

Başbakan’ın sözlerinden satırbaşları ve nasiplenenler şöyle:

-Önce sosyal medyada, ardından yazılı ve görsel basında haber aktarmak niyeti aşıyor. Sansasyonel boyutlara ulaşıyor.

-Muhalefet de her hadiseyi siyaset malzemesi yapıyor.

-Olayla ilgili doğru soru sormak yerine, hükümete yönelik linç hareketine dönüşüyor. Topyekûn bir karalamaya dönüşüyor.

-Biz hükümet olarak 10 yıldır devlet kurumlarını şeffaf hale getirirken şunu dile getirdik. Bir kişinin hatası bir kurumu bağlamaz dedik. Ama medya ve muhalefet bunu bütün kurumu sorumlu tutuyor.

-Şimdi Beytüşşebap'ta jandarma personelinin Türk bayrağını indirdiği haberler yapıldı. Halkımız da reaksiyon gösteriyor. Hâlbuki birkaç erimiz bayrağımızı korumak niyetiyle oradan alıyorlar. (Ancak hiç koruma gibi görünmüyordu.)

-Çok açık ve ağır konuşuyorum. Kurumlara yönelik, milleti galeyana getirmeye yönelik bu davranışlar şerefsizliktir.

-Bu beyefendiler Boğaza karşı içkilerini yudumlarken askerimiz canlarını siper ediyor. Onlar kan kusuyor kızılcık şerbeti içtim diyorlar... Ama burada beyefendiler konfor içinde milleti galeyana getiriyor.

-Biri kalkıyor Genelkurmay Başkanını, ÖSYM Başkanını ehliyetsizlikle suçluyor. Senin ehliyetin ne? Sen utanmadan kalkacaksın Genelkurmay Başkanına, "hükümete yalakalık yapıyor" diyeceksin.

-ÖSYM'nin başındaki değerli bir bilim adamı, hataları olabilir. Kalkıp yalakalık yapıyor diyemezsin...

-Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır biz şeytan olamayız.

-Biz bu millete sevdalıyız. Bir gün atlamıyoruz ki bu ülkede hizmetlerimiz vücut bulmasın. Yurt içi ve yurt dışında da terörü rant kapısına çevirmiş olanlar var. Teröre karşıymış gibi durup, teröre yardım edenler var.

-Hükümet yıpransın da Türkiye'ye ne olursa olsun anlayışı Türkiyeli anlayışı değildir.

-İl başkanım kaçırılıyor, ana muhalefet arıyor. Arkasından açıklama, “AKP aramadı biz aradık, bizden yardım istedi” diye.

Arayıp soruyoruz, aldığım cevap şu: “Başbakan'ım burada terörün uzantısı bir partiyle el ele miting yapan bir partiden yardım alacak kadar ben düştüm mü" diyor. (Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayan kimdi?)

-Şu anda hala bölücü terör örgütünün elinde olan kardeşimiz, askerimiz var. Bir kısmını bırakıyor, bir kısmını tutuyor.

-Kalkacaksın teröristlerle kucaklaşacaksın, sonra ‘merhaba dedik’ diyeceksin. Artık merhabanın adresi de değişti.

-Bu parlamento yolgeçen hanı değildir. Samimi olarak bu millete hizmet etmek isteyenlerin yeridir.

-Terörün bütün enstrümanlarını devre dışı bırakıyoruz. Çok büyük bir kararlılıkla terörün üstüne gidiyoruz.

-Bu hafta ders zili çalıyor. Uyumun kolay olması için 1. sınıf çocuklarımız bir hafta erken başlayacak. TBMM'de yoğun müzakerelerin ardından ciddi değişiklikler yaptık. Okula başlama yaşını birkaç ay erkene aldık, seçmeli dersleri hedefe aldık. Kademeli eğitimle ilgili tasarı görüşülürken, CHP o bildik reflekslerle karşı çıktı. Şu anda da kayıtlar yapılırken CHP zihinleri bulandırıyor.

-CHP lideri her konuda olduğu gibi bunda da arkadaşlarımız üstüne çalışıyor diyor. Kademeli eğitim sistemi ile ilgili bir pedagogla görüşün diyen CHP lideri kendisi bir uzmana danışsın.

-Derslik sıkıntımız, öğretmen sıkıntımız aşırıcı derecede yok, biraz var. Bu yıl deneme sürecidir.

-Açık lise ile ilgili şikâyetler aldım. Ortayı bitiren açık liseye kayıt yaptırabilir.

-Dershanecilik olayını kaldıracağız, kim gücenirse gücensin. Bu halkımın ortak talebidir.

-Üniversite sınavı soruları ortaöğretim bağlı değildi, dershane müfredatına bağlıydı. Benim parası olmayan parası olmayan vatandaşım yavrusunu dershaneye göndermiyordu. Biz de diyoruz ki, bu ülkede eğitime hizmet vereceksen bu okula dönün. Bedeli neyse biz verelim, sınıflarını bize ver diyoruz, beğenmiyorlar.

-Bir defa şunu iyi bilmemiz lazım biz hizmet kervanıyız, inşallah yarın yapacağımız atamayla 40 bin öğretmen istihdam edecek. 10 yılda eğitime kazandırdığımız derslik 181 bin 316'ya ulaştı.

-Bu ülkede ne zaman hayırlı bir iş yapsanız, hep aynı tipler meydanlarda. Fotoğraflarına bakın hep aynı tipler.

-Ulaşım hizmetleri için köprüler kapatıldı isyan ettiler. İzni ne zaman vereceksin kışın mı? Okullar şimdi tatil, izin vakti şimdidir.

-Dün tünel açtık bakın manşetlere, bir teşekkür göremezsiniz. Bir teşekkürünüz yok mu hadi koyun onu manşete... Bunların cibilliyeti budur.

Görüldüğü gibi her şeyin müsebbibi muhalefet! Özellikle CHP…

Terörü azdıran, Uludere’yi bombalatan, Afyon’da cephaneliği patlatan, Şemdinli ve Beytülşşebap’a teröristleri saldırtan, Hakkâri AKP il başkanını kaçıran, Suriye ve Beşar Esad’ı ayakta tutan, BM toplantısına ABD Dışişleri Bakanını getirmeyen, Şehit cenazelerini basına yazdıran, Cumhuriyet ve diğer ulusal bayramlarda bayrak çektiren ve yürüyüşler yaptıran, ekonomideki kötü gidişi körükleyen, artan işsizliğin daha da artmasına neden olan, AKP’nin ördüğü Demir ağları(!) görünmez gösteren, duble yolları bozan, ormanları kesen, yapılacak HES’ler için halkı galeyana getiren, bozulmuş orman arazilerinin satışını engelleyen, yandaşlara verilen maden arama iznini ayyuka çıkaran, dindar ve kindar gençliğin yetişmesine mani olan hep CHP…

Şu CHP olmasa memleket ne güzel idare edilecek değil mi?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..