Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan haklı,suç vatandaşındır.

Başbakan haklı,suç vatandaşındır.
 

500 bilim adamının 4 yılda hazırladığı "İstanbul Çevre Düzeni Planını" çöpe atan başbakanımız...


2010 Kültür Başkenti İstanbul’un sel altında kalmasından sonra mikrofon uzatılan birçok insanın söylediklerine takıldım ;“Cenab-ı Allah’ın işi “ diyorlar,”doğal afet” diyorlar.Hiç kimse bu işin sorumlularının olabileceğini,ihmal olabileceğini can ve mal kayıplarının en aza indirelebileceğini söylemiyor.

Aklımı bozacağım...

Nurettin Sözen dönemindeki meşhur kuraklığın sebebini oysa ne kolay bulmuştu “necip insanımız”.Halk partisinden başkası değildi sorumlu.O zaman ne “ozon” vardı,ne “küresel ısınma”.

2002 krizi de Ecevit’in suçuydu ve o zaten sabıkalıydı 78’deki petrol ambargosundan.Yağ kuyrukları,benzin-mazot kuyrukları hep Halk Partisinin eseriydi.

Devir değişti.

2009 Türkiye’sinde gene krizler oluyor, gene doğal afetler oluyor.Ama “doğal olmayan”bazı şeyler var ki aklım almıyor.

Belediye Otobüsünün üzerinde can pazarı yaşanıyor,kurtarma ekipleri saatler sonra ancak insanlara ulaşabiliyor.

Yük taşınan araçlarda kadın işçiler (köle demeye vicdanım el vermiyor) en olmayacak biçimde ölüyorlar.

Ve cenab-ı Allah’ın işi oluyor...cenab’ı Allah öyle mi?

Kuraklığın müsebbibi Nurettin Sözen oluyorda dere yatağını ranta açan,dere islahını bilime aykırı yapan akla gelmiyor.Cenab-ı Allahım akıl fikir versin, ne diyelim.

Başbakan çıkıyor ekranlara “doğaya ve vatandaşa”çatıyor.Suçlu da ihmalde,sorumluluk da doğa ve vatandaşın.Vallahi doğru söylüyor.Sen 1995 de sel altında kalan İkitelli’de önlem almayan ,bölgeyi yargı kararına rağmen imar rantına açan belediye başkanını “Başbakan “,İSKİ müdürünü “Çevre ve Orman Bakanı” yapmışsın.

Sorumlu tabi ki sensin ey vatandaş.

* * * * * * * * * * * *

Belki çok uygun düşmeyecek ama bir bedevi fıkrası vardır,aklıma geldi:

Bedevi çölde kervanı ile ilerlerken bir vahada mola veriyor.Uçsuz bucaksız çölün ortasında ve günlerdir yolda olmanın verdiği yalnızlıkla bir başınadır.Dinlenirken aklına nasıl oluyorsa kadınlar geliyor.Ama heyhat,bu koca çölde bir başınadır.O esnada gözüne deve takılır ve “şeytan dürter”.Kendi kendine “yo,olmaz,o bir deve”desede nefsine hakim olamaz ve deve ile cinsel temas için ayaklanır.Deve otururken bir türlü beceremez,ayağa kaldırır ,alçak olduğundan yine beceremez.Aklına koyduğunu yapacaktır bedevi.Hemen palmiyeye bir kement atar,salıncak yaparak deve ile kendini “uygun pozisyona”getirir.İşini görür bedevi en nihayetinde...Gel gelelim ,iş bitince pişman olur.Kendinden utanır,deveden utanır.”Allahım affet,şeytana uydum”diye yakarmaya başlar.O anda gök kararır,şimşek çakar,gök gürler ve bir anda şeytan belirir.Bedevi neye uğradığını şaşırmıştır.Bedeviye “ben şeytan oldum olalı böyle birşey görmedim,duymadım.Benim aklıma gelmeyen senin aklına geldi.Bu da mı benim suçum ?”der.

.......

Sözün özü:

Doğum da ölüm de Allah’tan,kâbul.Ama akıl da Allah’tan be iki gözüm,akıl da Allah’tan...

Blog özel not:Selden sonra dereye,çamura gözü kapalı atlayan,gülerek ganimet toplayan insanların hiçbir suçu yok.Kimse insanlara suç bulmasın.O insanları ganimetçi olmaya iten yaşam koşullarını kimler sağladıysa suçlu onlardır.
Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet,yakınlarına sabırlar diliyorum.Hepimize geçmiş olsun,umarım tekrar bu ayıbı yaşamayız.

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..