Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '14

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan'ım Atatürk'ün hatırasını muhafaza edenlerden değil; izinde gidenlerden olun!..

Başbakan'ım Atatürk'ün hatırasını muhafaza edenlerden değil; izinde gidenlerden olun!..
 

Başbakan'ım ATATÜRK'ün hatırasını muhafaza edenlerden değil; izinde gidenlerden olun!.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanlığı için adaylığını açıklaması bekleniyordu, sürpriz olmadı.

İlk TBMM'nin açılış programında Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önerisi üzerine, milletvekillerinin  Fatiha suresi ile göreve başlamasında olduğu gibi Başbakan Erdoğan dualarla başladı konuşmasına. 

"Bu bir hatime değil, Fatiha'dır" dedi ve kapanışı da Fatiha suresinin Türkçe çevirisiyle yaptı.

Başbakan Erdoğan, ATATÜRK'ü tarihin sararmış yaprakları arasında saklamak ve unutturmak amacı ile Menderes, Özal ve Erbakan'ı da kullanmak zorunda kalmıştır

"Gazi Mustafa Kemal'in, Adnan Menderes'in, Turgut Özal'ın, Necmettin Erbakan'ın hatırasını muhafaza edenlerdeniz."

Her ne kadar adaylığını açıklama konuşmasında Mustafa Kemal ATATÜRK'ü örnek almasına karşın; Büyük Önder'in soyadını kullanmamakla; 'O'nu tarihin karanlıklarına gömmek isteyenlerdeniz' deme cesaretini gösteremediği için 'hatırasını muhafaza edenlerdeniz' diyebiliyor ancak...

Büyük Önderi Gazi Mustafa Kemal olarak anması; Onun yaşamının Milli Mücadele ve Egemenlik yıllarını kabulleniyor, kalan yıllarındaki 'devlet adamlığını,' dolayısıyla varlığını yok sayıyor.

20 Kasım 1922'de, Erdoğan'ın 'iki ayyaş' olarak aşağıladığı ATATÜRK ve 'Lozan Antlaşması'nın baş mimarı İsmet İnönü cesaretle, korkmadan, çekinmeden; "Bütün uygar uluslar gibi, özgürlük ve bağımsızlık istiyoruz!" diyerek sesini tüm dünyaya duyurmuştur.

Sizin hala hayal ettiğiniz 'başı dik,' 'özgüveni yüksek,' 'ben de varım' diyebilen devlet adamları başta İsmet İnönü olmak üzere Dr. Rıza Nur, Hasan Saka, Mahmut Celal Bayar ve diğer arkadaşları 92 yıl önce Lozan'da boyunlarını bükmeden iddialarından vazgeçmediler.

Başbakan Erdoğan'ın 92 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'ni 'özgüveni' hırpalanan, iteklenen, tartaklanan ve yağmalanan bir devlet olarak değerlendirmesi başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Bülent Ecevit'e kadar tüm T.C. hükümetlerine yapılmış en büyük haksızlıktır,gerçeği görememektir.

Gerçek nedir biliyor musunuz?

Lozan aynı zamanda, Ortadoğu'nun en önemli bölgesinde, 'barış' ve 'güvenliği' kurmak ve devam ettirmekle dünya barışına da hizmet etmiştir.

Türkiye Lozan'da Misak-ı Milli'yi gerçekleştirmiştir!..

'Siz kimsiniz?'sorusunu 'biz' soruyoruz.

Evet siz bir çığır açtınız!..

Türk Ulusu'nun onurunu kırdınız, şerefini ayaklar altına aldınız!..

Bir PKK'lı Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın duvarını aşıp, bayrak direğine tırmandı ve ay yıldızlı Türk Bayrağını indirdi.   

'Aman çözüm süreci bozulmasın!' dedi Başbakan Erdoğan...

Bugün 92 yıldır Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez güney sınırı komşularımızın hepsi o kadar ileri gittiler ki; Türkiye'de gündem belirlediler.

Sınırımızda Kürdistan kuruldu, bağımsızlığını önümüzdeki günlerde ilan edecek; ama gündemi Türkiye'de, Iraklı ve Suriyeli 'etnik kökenler' belirliyor, artık...

Sizin hayal ettiğiniz Türkiye bu mu?

03.07.2014, İzmir,Türkiye

Not: Fotoğraf Alıntıdır.          

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..