Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '11

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan'ın acı günü

Başbakan'ın acı günü
 

Başbakan'ın annesi Tenzile Erdoğan bu sabah saat 09.oo sularında tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Derin üzüntü duyduk. Tanrı'dan rahmet diliyoruz.

88 yaşında yaşama veda eden Tenzile Erdoğan, hem Cumhuriyet ile yaşıt, hemde Cumhuriyet döneminde Başbakan yetiştirmiş dokuz anneden biriydi..

Başbakan'ı beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama o bu ülke'nin tüm koordinatlarını sağlayan, ülke sınırları içinde her türlü sorumluluğu taşıyan kişidır... Dünya'da yaklaşık ikiyüz kişiden biridir..

Belki, sıcağı-sıcağına eleştirmek doğru değil diyeceksiniz ama içim rahat etmiyor. Konuşmalıyım, yazmalıyım.

Sağlık kuruluşlarında görev alan tüm görevliler elbette ki insan sağlığını önemsiyorlar ve gereken tüm müdaheleleri yapıyorlar, insanın yaşamasına dair.

Benim sorum; 88 yaşında bir insana cerrahi müdahale yapılmasının doğru olup olmadığı dır? Elbette mudahale yapılabilir, ancak risk taşıyıp taşımadığını sormak isterim?

Anadolu'da yaygındır bilirsiniz. benzer ameliyat durumlarında her kafadan bir ses çıkar. Hastadan sorumlu kişi olarak kafanız çelişkilerle dolu dur, nasıl karar vereceğinizi bilemezsiniz, yakın akrabalarınızın önerileriyle hareket etmek zorunda kalısınız, risk altında olduğunu doktorunuz tarafından uyarılsanız dahi, daha iyi olur düşüncesiyle 90 yaşındaki annenizin veya babanızın ameliyatına razi olursunuz.. Sonuç çoğunlukla hüsranla biter Anadolu'da, böyle durumlarda.

Tıp alanında fazla bilgim olduğu söylenemez. Ahkam kesmekse de hiç sevmediğim durumdur.

Tenzile Erdoğan'ın safrakesesi rahatsızlığı, ameliyatla değil de ilaçlarla tedavi edilebilir miydı?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..