Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olmasına engel mi var?

Başbakan'ın Cumhurbaşkanı olmasına engel mi var?
 

Cumhurbaşkanlığı Köşkü


Beyaz TV'de yayınlanan Basın Kulisi programına konuk olan Yusuf Halaoğlu,  "Cumhurbaşkanı olmak için 4 yıllık fakülte mezunu olmak gerekir, Sultanahmet'teki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3 yıllıktı. Onun mezun olduğu zaman 3 yıllıktı" diye konuştu.

Bu sözlerin üzerine araya giren AKP Milletvekili Mehmet Metiner, "Yüzde 70 ile Tayyip Erdoğan Çankaya'ya çıksa bile Yusuf Halaçoğlu gibiler indirir. O sandığın sonucuna razı olmazlar. İlla bir kulp arayıp bulurlar. Sabih Kanadoğlu gibi konuştu. Yeni bir 367 mutlaka çıkartırlar" yanıtını verdi.

Bu durumda Erdoğan cumhurbaşkanı olmayacak mı? Bunda ne var? Başbakan, Türkiye’de hangi üniversiteye başvursa 4 yıllık bir üniversite diploması alır!.. Ama böyle bir başvuruda bulunu mu bilinmez. Çok mu önemli diyeceksiniz? Başbakanımız, kaç hayat üniversitesini bitirdi!.. Hem, kaç üniversiteden fahri doktora diploması aldı, yetmiyor mu? Bence, yeter de artar bile !..Bu ülkede, hızlandırılmış eğitimden iki ayda yüksek okul diploması alan milyonlarca insan var. Süleyman Demirel,”İki ayda salatalık bile yetişmez ,dememiş miydi? ”Bırakın iki ayı, benim üst komşum 17 günde yüksek okul diploması almakla övünüyor.

Başbakanımız, konuyu buyruğundaki hukukçulara inceletmeden bu konudaki kararını açıklamaz. Hem ne olacak çoğunluk AKP’de değil mi? İsterlerse bir günde çıkarılacak yasayla“Cumhurbaşkanlığına seçilmek için yüksek okul mezunu olmak koşulu aranmaz” denir. Olur, biter. Halaçoğlu’nunkine de :“ Öküzün altında buzağı aramak” denir. Başbakanımız istedikten sonra cumhurbaşkanı olacaktır. Kimse önünde duramaz… Hem onun hakkıdır da… Partiyi kuran o, parti başkanı o, başbakan o… Cumhurbaşkanı olamayacak da kim olacak? Olur mu öyle şey!.. Süleyman Demirel, Turgut Özal başbakanlıktan sonra cumhurbaşkanı olmadılar mı?

Muhalefet de başarısızlıklarını, bu yöntemlerle örtmeye çalışıyorlar. Bir Cumhurbaşkanı adayları olup olmadığı bile belli değil. 

 
Toplam blog
: 391
: 2555
Kayıt tarihi
: 04.12.12
 
 

Hüseyin BAŞDOĞAN, 1942'de Malatya- Arapgir'de doğdu.Arapgir Ortaokulunu, Diyarbakır Öğretmen Okul..