Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan'ın ODTÜ ile girdiği savaşta, kaç üniversite Başbakan'a destek verdi?

Başbakan'ın ODTÜ ile girdiği savaşta, kaç üniversite Başbakan'a destek verdi?
 

Ülkemizin nüfusunu tam olarak bilemesek de, aşağı yukarı 75 milyon civarında olduğunu tahmin ediyoruz. Gerçi ABD’li bilim adamları(!) bizim nüfusun aslında 83 milyon olduğunu açıkladılar ama biz, bize TÜİK tarafından verilenle yetinelim.

Böylesine devasa bir ülke konumuna gelen ülkemizde elbette üniversitelerde artacak.

Üniversite sayımıza bir göz gezdirecek olursak, bu kadar üniversitenin açılmış olması elbette gurur verici. Ancak bu üniversitelerdeki eğitimin ne âlemde olduğuna bir bakmak lazım!

2003-2011 yılları arasında 50'si devlet 39'u vakıf üniversitesi olmak üzere 89 yeni üniversitenin kurulmasıyla toplam üniversite sayımız 103'ü devlet 62'si vakıf olmak üzere 165'e yükseldi.

Bu rakamlar Milli eğitim Bakanı tarafından açıklandı.

Bu kadar bol bir üniversitemiz varken, dünya üniversiteleriyle rekabet edebilecek birkaç üniversitemiz var. Bunlardan en başta geleni de ODTÜ! ODTÜ dünyanın en iyi eğitim veren ilk yüz üniversitesinden birisi. Dünyanın en iyi beşyüz üniversitesi arasında üç üniversitemiz daha bulunuyor. Bunlardan birisi vakıf, ikisi devlet üniversitesi!

Hatırlarsanız, 18 Aralık'ta Göktürk-2 Uydusu'nun Çin'deki Jiuquan Hava Üssü'nden fırlatılması nedeniyle düzenlenen tören öncesi ve sonrası ODTÜ'de çıkan olaylarla ilgili herkes bir şeyler söylemişti.

Ancak üniversiteler sessiz kalarak, bir yerde ODTÜ’ye destek verir görünüm arz etmişlerdi. Kazın ayağının öyle olmadığı, şu üniversitelerin açıklamaları ile ortaya çıktı!

Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi'nden ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamaya Hacettepe, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf üniversitesinden destek geldi. Yani açıklamaya destek veren üniversite sayısı sadece 12!

Açıklamada TÜBİTAK Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Araştırma Merkezinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir tören düzenlendiği hatırlatılarak “Türkiye Cumhuriyeti'nin uzay bilimleri ve teknolojileri alanında göstermiş olduğu bu tarihi başarı, ne yazık ki ODTÜ yerleşkesinde bazı öğrencilerin şiddet eylemleriyle gölgelenmeye çalışılmıştır.

Üniversiteler öğrencilerin ve bilim adamlarının fikir ürettiği, düşüncelerini özgürce paylaştığı; farklı, hatta katılmadığı düşüncelere tahammül etmeyi içselleştirdiği ortamlar olmalıdır. Şiddet içeren eylemlerin fikirlerin önüne geçmemesi esastır. Öğrencilerin tek protesto aracı eleştirel fikirleri olmalı; taş, sopa ve molotof kokteyli öğrencilerle anılmamalıdır. Kavga ve şiddet hiçbir fikre hizmet edemez ve hiçbir fikir hedeflerine bu yöntemlerle ulaşamaz.

Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi ve Mimar Sinan Üniversitesi olarak, ODTÜ yerleşkesinde gerçekleştirilen tören sırasında yaşanan şiddet olaylarını üzüntüyle karşılıyoruz.

Toplumun her alanda bir adım daha ileriye gidebilmesinin, üniversite öğrencilerinin eğitim, araştırma ve sosyal sorumluluk faaliyetleriyle mümkün olacağına inanıyoruz. Üniversiteler olarak öğrencilerimizin kamuoyunda başarılarıyla gündeme gelmeleri en büyük arzumuzdur.

Bu vesileyle, ülkemizde heyecan uyandıran ve tüm dünyanın ilgisini çeken böylesine bir bilimsel ve teknolojik başarının gerçekleşmesinde katkısı olan bilim adamlarımıza ve diğer yetkililere teşekkür eder, tebriklerimizi sunarız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"
denildi.

Bu üniversitelerin yaptığı açıklamalara, Hacettepe, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Sabahattin Zaim Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bezmialem Vakıf üniversitesinden de destek geldi. Geriye kalan 153 üniversiteden ses seda yok!

Diğer üniversitelerimiz neredesiniz?

Sultanımızı, ODTÜ ile girdiği savaşta yalnız mı bırakıyorsunuz?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..