Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '11

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan Kemal Burkay'ı neden çağırdı acaba?

Başbakan Kemal Burkay'ı neden çağırdı acaba?
 

Sahi, Başbakan Burkay’ı neden çağırmış olabilir? 

Bakın Kemal Burkay neler söylüyor: 

“Burkay, PKK’nın bilinçli oluşturulduğunu ve talepleri terörize ederek sorunun bastırılması için araç haline getirildiğini savundu. 

İddialarını Ergenekon iddianamelerindeki verilerle destekleyen Burkay, ‘derin devlet’i kastederek, “Bazı çevreler PKK’nın silah bırakmasını engelliyor.” diyor. Darbe girişimlerine dikkat çeken Burkay, şiddete son vermeyen PKK’nın aynı amaçlarla kullanıldığını söylüyor. 

Abdullah Öcalan’ın İmralı’da ‘derin devlet’in kontrolünde tutulduğunu ileri süren Burkay’a göre, nakil şart: “Öcalan’ın Adalet Bakanlığı’nın kontrolündeki bir cezaevine nakli olmazsa derin devlet, PKK’yı yönlendirmeye devam edecek.” 

Eski siyasetçi Kemal Burkay, Öcalan’ın yakalanıp Türkiye’ye getirildiğinde PKK’ya silah bıraktırma yönünde kararlar aldığını söylüyor. Bu çerçevede örgütün adını önce KADEK ve Kongra-Gel olarak değiştirip daha önceki programını da terk ettiğini ileri sürüyor. Fakat devletin buna bir cevap vermediği iddiasında. “Maalesef derin devlet bunu istemedi.” diyor. 

Burkay, iddiasına açıklık getirirken, “2004 yılından sonra PKK tekrar hareketlendirildi. Dikkat ederseniz, bu aynı zamanda hükümeti devirme planlarının, AKP hükümetini devirmek için belli güçlerin harekete geçtiği dönemlerdir.” ifadelerini kullanıyor. Bu dönemde hazırlandığı öne sürülen Ayışığı ve Sarıkız gibi darbe planlarına sözü getiriyor. Örgüte yeniden PKK adının verildiğini, daha da şahinleştirildiğini ve yeniden silahlı çatışmaların başladığını ileri sürüyor. “Bu, bence Öcalan vasıtasıyla PKK’nın yeniden yönetilmesi olayıydı.” diyen Burkay, örgütün bağımsız olmadığı görüşünde. “Yakalandığı andan itibaren Öcalan, İmralı’da derin devletin kontrolündeydi. Eğer oradan örgütünü yönetebiliyorsa, bu derin devlet istediği içindir. Eğer Genelkurmay silahların susmasını istiyorsa bu mümkündür. Yani, Öcalan’ın söyleyecekleri, kendisine söyletilenlerdir” şeklinde imalarda bulunuyor. Kürt aydın, iddialarını şöyle sürdürüyor: “Ergenekon’u nasıl kullanıyorlarsa, PKK’nın eylemlerini de öyle kullanmak istediler. Bu çatışma ortamının sürmesinden bazı çevreler yarar umdu. Onların işi galiba bu, yani çatışma ortamının devamında faydaları var. Yoksa işsiz kalacaklar. İmtiyazlarını yitirecekler, statükoyu sürdüremeyecekler.” 

Burkay, Kürt meselesinin çözümünde Ergenekon davasının da bir fırsat olduğu inancında. Tam bu dönemde ‘demokratik açılım’ çalışmalarının başlamasını olumlu görüyor. Hükümete desteğini ifade ederken, “Bu kadarı bile önemlidir. Sorunu kabul etmek, sorunun eski yöntemlerle çözülemeyeceğini görmek ve çözüm için de tüm taraflarla bir diyalog ortamı aramak; bunlar olumlu.” diyor. 

Yenilir yutulur değil doğrusu! 

*** 

Bir başka yazısında Burkay; “PKK’yı CİA kontrolünde MİT kurdu diyor... 

Başbakan Burkay’ı buraya davet edip getirdiğine göre: 

*Onun görüşlerine değer veriyor, ondan yararlanmak istiyor. 

*PKK’yı MİT’in kurduğunu kabul ediyor demektir. 

O zaman Başbakan; 

CIA’nin bu memlekette bin türlü oyun oynadığını kabul etmesi ve bunun da icabına bakması, bu bilgileri halkla mutlaka paylaşması gerekir! 

Meşhur bir söz var halk arasında: 

“Birisi benim anam senin ananı genelevde görmüş demiş de öteki de peki senin ananın orada ne işi vardı? demiş!” diye… 

Bu Ergenekon, Balyoz ve benzeri suç örgütleri vasıtasıyla devletin suç işlediğini bildirenler acaba o örgüt suç işlerken onların yanlarında ne yapıyorlardı? 

Demem o ki CİA (buna MOSSAD da dâhil) bunların burada “derin dünya devlet”inin ileri aşamalardaki tertiplerini, plan ve programlarını gerçekleştirmek için “alt yapı” oluşturuyorlar. Yapılan her türlü gayri meşru iş bunun için şimdilerde ayağa düşürülüyor! 

Ben yine de Kemal Burkay ile ilgili gelişmeleri merak ediyorum doğrusu… Burkay da bu işleri bildiğine göre acaba o da bir başka oyunlar düzenleyicilerinden mi etkileniyor? 

Allah bizim Başbakan’a yardımcı olsun! Çünkü onun işi "daha da çok" zor! Bunca oyun içinde oyundan, oyuna düşmeden sıyrılıp çıkmak kolay değil! Bence biraz iyi oyunbaz olmak gerekiyor… 

Son sözüm: 

Kemal Burkay gerçekten samimi bile olsa onun önerileri de bu ülkeye zarar verecek nitelikte… Çünkü o da federasyon öneriyor. Kıbrıs’taki gibi örneğin… Hatta "siz 150 bin kişi için bunu yatığınıza göre 10 milyon Kürt için de yapmalısınız!” diyor. 

Başbakan bunu da düşünmeli değil mi? Hem de çok, çok derin! 

 
Toplam blog
: 1253
: 175
Kayıt tarihi
: 04.07.10
 
 

1949 yılında Söke Nalbantlar köyünde doğdum. Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünden mez..