Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '14

 
Kategori
Siyaset
 

Başbakan kim olmamalı? Ya da kim olmalı?

Başbakan kim olmamalı? Ya da kim olmalı?
 

Türkiye iki seçim atlattı ama hala siyasette sular durulmuş değil. Britanya cemaat üzerinden baskısını azaltmış değil. AK Parti hükümeti Tayyip'ten boşalan koltuğa kimi oturtacağını düşünmekte. 

Ancak ortada yanıt bekleyen bir sürü soru var.

1- Tayyip gittiğinde yerine gelecek Başbakan Tayyip kadar karizmatik, HALKLA DİYALOĞU İYİ, ALÇAKGÖNÜLLÜ olabilecek ve AKP'yi güçlü kılabilecek mi bir arada tutabilecek mi?

2- Şu an hala devam eden devletin paralel devletten arındırılması işleyişi görevini aşarıyla sürdürebilecek mi?

3- Paralel devletin oluşturacağı her türlü komplo, suikast ve karışıklık oluşturma siyasetini engelleyebilecek mi?

4- AK Partiden Başbakanlık verilmediği veya kapısı aralanmadığı için küserek ayrıca bir yapılanma yoluna gidip paralellerle PARALEL AKP yi kurarak AK parti de çatlak yaparak oyların bölünmesinin önüne nasıl geçilecek yeni Başbakan? Böyle bir durum karşısında Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunan RTE açıkça o makamdaykende PARALEL devletle mücadeleye devam edebilecek mi?

5- Cumhurbaşkanlığı görevindeyken hala devletin içinde bulunan ve daha önce MGK toplantısında ilaçlı meyve sularını Başbakan'ın içmesini (Güya)engelleyenler, bu sefer zehri kendileri atarlarsa ne olacak? Britanya'nın Chavez gibi anti emperyalistlere ne yaptığı ortada. 

AK Parti'de Başbakanlığa halkın teveccühünü kazanmış, cesur, paralel tezgahtan korkmayan, suikastten korkmayan, britanyadan korkmayan biri gerek. 

Bu asla Bilderberg toplantıları için tıpış tıpış Londra'ya gidip kabine de bakanlık yaparken ülkede olan bitenleri İllimünatiye yumurtlayan ve yalandan paralel savaşçılığı yapan gençliğine parlaklığına aldanılan biri olmaz OLMAMALI.

Bu asla, Fidan'ın evi sarılmışken ve Babakan'ın koluna ameliyat sonrası kelepçe takılacakken Fadan'a "git savcıya ifade ver" diyen korkak ve yumuşak başlı birisi asla olamaz.

Bu asla teyzesinin solcu(!) oğluyla biri  CHP'de diğeri AKP'de musluğun başına oturmuş işini yürüten duygusal takılan biride olamaz.

Bu ancak olsa olsa paralellerin ilk hedefi Kurtulmuş Bey yada Akademisyen AKLI SELİM DAVUTOĞLU olur.

Benim gönlümde yatan Başbakan adayı kesinlikle Hakan Fidan veya Efkan Ala'dır ama prosedür gereği ikisininde şu an Başbakan'lık yapması zor.

Kim başbakan olura olsun inşallah ülke için en hayırlısı olur.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..