Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Mahmut Ekrem Muhalefet demokrasiye geliştirir

http://blog.milliyet.com.tr/profilimaspx

14 Mayıs '13

 
Kategori
Güncel
 

Başbakan neden Reyhanlı'ya gitmedi?

Başbakan neden Reyhanlı'ya gitmedi?
 

Reyhanlı,  patlayan bombalarla yerle bir olurken Başbakan, Reyhanlı yerine ABD'ye gitmeyi tercih etti neden? 

Reyhanlı'daki saldırıların bilançosu çok ağırdı; 50 ölü, 100 den fazla yaralı, 700'ün üzerinde işyeri, 121 konut yıkılırken 62 araç hasar gördü. Herhangi bir ülkede bu ve buna benzer olaylarda, yürütmenin başı bir dakika geçirmeden olay yerine gider. 

Başbakan'ın  önce buradaki yurttaşlarının yanında olması gerekirdi. ABD gezisini ertelemeli ve buradaki insanların yarasını sarmalıydı. Bu felaketlerin müsebbibi orada ölen, evleri işyerleri yıkılan insanlar değildi herhalde. Hükümet politikalarının neticesinde, kan ve gözyaşlarına boğuldular. 

Başbakan'ın, Reyhanlı'ya gitmeme nedenlerinden biri, protestolardan uzak kalmak için miydi? Hükümet, iflas eden Suriye politikalarının ağır bilançosunu yaşattığı Reyhanlı, Cilvegözü, Gaziantep'teki patlamalarda onlarca insanın ölümünden, sorumsuz olduğunu düşünebilir mi? 

Başbakan, grup toplantılarında suçu muhalefete atmayı adet haline getirdi. Sanki muhalefet on yıldır bu ülkeyi yönetiyor, 

Ortadoğu terörünü Türkiye'ye ithal eden, bir dış politika  izlenmesinin neticesini, masum insanlara ödetmeye kimsenin hakkı olamaz.

Suriye'ye demokrasi götürme hevesi, Türkiyenin başını ağrıtmaya devam edecek  2-3 ayda halledeceğini sanan AKP Hükümeti, aradan geçen 2 yıl içinde 1 milyondan fazla insan Suriye'yi terk etti, 100 binden fazla insan öldü. Suriye'de yaşanacak kent kalmadı, yakıldı yıkıldı, bombalandı, kadınlar, çocuklar öldü, tecavüze uğrayan kadınların, kızların feryadı arşu alaya çıktı.

Suriye'ye demokrasi geldi mi?

Şimdi sormak lazım, "ABD'yi, Batıyı, BM'yi suçlamanın ne faydası var'', Dışişleri Bakanı'nın Osmanlıcı, İslamcı ve Sünnici  politikalarının bir neticesi olarak bu acılar yaşanmaktadır.

 
Toplam blog
: 147
: 638
Kayıt tarihi
: 13.05.08
 
 

Hızla kirlenen dünyamızda, üstümüze düşen görevi yerine getirmek için çalışmak, gelecek kuşaklara..